Please choose Language or Country
or

Wandelen met de familie in Burgenland

Plezier en afwisseling gegarandeerd bij een vakantie in Burgenland met de hele familie, want het land van de zon heeft speciaal voor zijn kleinste gasten leuke aanbiedingen.

Plezier en afwisseling gegarandeerd bij een vakantie in Burgenland met de hele familie, want het land van de zon heeft speciaal voor zijn kleinste gasten leuke aanbiedingen. In de zes natuurparken en in het Nationaal Park Neusiedler See-Seewinkel staan unieke excursies voor gezinnen op het programma. En dat meestal bij goed weer, want in Burgenland straalt de zon 300 dagen per jaar...

BELEVENIS-JACHTLEERPAD
Natuurpark Geschriebenstein-Irottkö
Borden informeren je over de jacht in Burgenland, de inheemse dierenwereld en hun levenswijze. Spelenderwijs kom je meer te weten over het leven in het bos, de dieren, de bomen, het ontstaan van hout en de juiste omgang met bos en natuur.
www.naturpark-geschriebenstein.at 

KANOVAART OP DE RAAB EN DE LAFNITZ
Nanu, Kanu!
Hier op de rivier is het heel stil, het ruikt hier naar bos en water. En opeens duikt een ijsvogel op, dan een reiger en een wilde eend. Heel dicht bij de boot, zoals bij het universum!
Wanneer je kan gaan peddelen kom je te weten op dit telefoonnummer: +43 / 3329 / 48453
www.naturpark-raab.at

SPEUREN OP HET CLUSIUS-NATUURLEERPAD
Professor Clusi in rubberlaarzen
Jullie nemen mee: rubberlaarzen, theezeefje, bokalen met deksel. En we kunnen eraan beginnen. Met Clusi verzamelen jullie aan de Stausee Urbersdorf planten en dieren. En dan bouwen jullie een echt aquarium. De wilde varkens en waterbuffels in het natuurpark gaan we natuurlijk niet verzamelen!
www.naturpark.at

DE RIDDERS VAN HET FALUDITAL
Weg met de wapenuitrusting, smullen gaan we doen
Wandelen is zo leuk, maar alleen als je geen ridderuitrusting moet dragen. Gelukkige hebben jullie die niet nodig als jullie van Rechnitz tot aan het "Öden Schloss" wandelen. Daar luisteren jullie dan naar spannende legendes en daarna smullen we van een echte riddermaaltijd, met worst- en aardappelgebraad - zo is dat, in ridderland! Meer info: +43 / 3363 / 79143 of op http://www.naturpark-geschriebenstein.at/

SCHLOSS LACKENBACH
De natuur op het spoor
Een natuurmuseum in het slot - echt spannend! Daar is er een "geurbar", waar je verschillende dierengeluiden kan raden. Of je kan er kleine wezentjes met een loep en een microscoop onderzoeken. Zoals een echt speurder!
www.naturspur.at

KINDERBELEVENISMOLEN IN MARKT NEUHODIS
Molenaar spelen aan de kabbelende beek
Leuk, zo een oude molen. En hoe je vroeger uit graan meel maakte, zonder stroom, alleen maar met een reusachtige watermolen. Even cool als de klimmuur, die bij de molen staat. Wie kan helemaal tot boven klimmen? De natuurparkvereniging verklapt jullie wanneer je de molen kan bezoeken: +43 / 664 / 5057879, meer info op: www.naturpark-geschriebenstein.at

ZIN IN MOERAS
Geen wilde vogels maar ossen...
Een moeras is een heel bijzonder landschap, dat door de mens beschermd wordt. Hier in het Zickentaler moeras helpen de moerasossen daarbij. Zij zijn echt lief om te zien, en toch werden ze ooit opgegeten. Bij een rondleiding leer je hoe zo een moeras ontstaat, plof je in de gezonde modder, doe je mee met de moerasquiz en bak je dan aan het kampvuur brood op stokjes en eet je een lekkere snack. Wie wil ook een stukje moerasos...
www.moor.co.at

Het sprookjespad in Marz
„Wandelen en vertellen" luidt de spreuk als kleine bezoekertjes op het sprookjespad lopen. In de openluchtgalerij  langs de beek leiden sprookjesachtige beelden en versen van befaamde kinderboekschrijvers de weg. Daar duiken kinderen in de wereld van lachende IJslandse paarden, volgen de regenworm onder de grond en zien toe hoe een eend een zwaan kust. Langs de weg kunnen ze ravotten als ze willen, ouders kunnen dan toekijken op de gezellige banken die voorzien zijn.
www.marz.at

Alles over de natuurparken in Burgenland en hun familieprogramma:
www.burgenland.at/naturparke

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.