Please choose Language or Country
or

Wandelen met de familie in Karinthië

Kinderen hebben in tegenstelling tot volwassenen wat meer afwisseling nodig tijdens het wandelen. Daarom zijn de talrijke themawandelingen door bos en weide in Karinthië echte belevenissen voor je kinderen.

Sagenwandeltocht
Er was eens een machtige reus die in het hol van de Mirnocks woonde. Je kan hem vandaag nog ontmoeten tijdens spannende sagenwandelingen langs de Millstätter See.
www.millstaettersee.at

Sprookjeswandelingen met drakenkloof
Het babydorp Trebesing biedt vele, leuke attracties voor de hele familie. Met de sprookjestraktor Taca-Tuca ga je naar de sprookjeswandeling, een 3 km lange beleveniswandelweg. Hier wachten je de drakenbrug, de langste hangbrug van de Alpen met een spanwijdte van 175 m, de heksentrap „Fun & Action“, vele sprookjesstations en speeltuinen, enz.
www.familiental.com

Belevenisrit in het natuurgebied Pöllatal
Vanaf de Rennweg rijd je met de "Tschu-Tschu-Bahn" naar het verdergelegen Pöllatal – een ideale uitvalsbasis voor mooie familiewandelingen. Een aanrader is het rivierbelevenispad langs de Lieser rivier. Aan de hand van infoborden kom je meer te weten over de bijzonderheden van de Lieser biotoop en de natuur in het Pöllatal. Dit is zowel voor ouders als kinderen zeer interessant uitgelegd.
www.katschberg.at 

Schattenzoektocht aan de Katschberg
Geocaching zorgt voor een spannende zomer aan de familieberg Katschberg, die ook bij kinderen enthousiasme en nieuwsgierigheid voor de bergen wekt.
www.katschberg.at

Familiebelevenisweg Aqua Trail aan de Nassfeld
Bij het bergstation Millenium-Express start de Aqua Trail met talrijke belevenisstops. Het 1,5 kilometer lange wandelcircuit, die ook voor kinderwagens geschikt is, leert de kinderen spelenderwijs meer over het element water.
www.nassfeld.at

In de sporen van de steenkrab
Een wandeling langs de krabwandelmijlen bij Fresach geeft een blik in de wereld van de zeldzame steenkrab. De weg is vol afwisseling en voert door bossen en weiden. Stijgers en kleine uitzichtsplatformen zorgen voor een betere blik in de Weirerbach, op idyllische rustplaatsen kan je heerlijk vertoeven.
www.millstaettersee.at

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.