Please choose Language or Country
or

Wandelen met de familie in Niederösterreich

Het natuurpark Blockheide Gmünd-Eibenstein is een geliefd wandelgebied voor families dankzij de goed bewegwijzerde wandelpaden die ook voor kinderwagens geschikt zijn, de zachte heuvels, de bizarre rotsformaties en de uitnodigende rustplaatsen.

Natuurpark Blockheide-Eibenstein
Blockheide wordt het meest afwisselingsrijke heidelandschap in het noord-westelijk Waldviertel genoemd dankzij de combinatie van weides, akkers en gemengde bossen. Typisch zijn de granietblokken die overal in het landschap verstrooid liggen en originele vormen hebben die lijken op piramides en broden. Soms worden deze blokken „Wackelsteine“, omdat ze door erosie beweeglijk en afgerond zijn en enkel nog op een bepaalde plaats aan de stenen ondergrond vasthangen.

De eigenzinnigheid van het landschap maakt een wandeling door het natuurpark Blockheide tot een uitstap in de sprookjes- en feeënwereld. De verhalen die rond de Pilz- en Wackelstein, Koboldstein of Teufelsbrotlaib verweven zijn, spreken de verbeelding van groot en klein aan. Vervelen doe je je niet, want kiezen wordt moeilijk tussen: uitkijktoren, informatiecentrum, meridiaansteen, steenlabyrinth, natuur-kinderspeeltuin met reuzen- en dwergen-picknickplaats en belevenisrondleidingen. Op het lieveheersbeestjespad kom je meer te weten over de zeldzame biotopen die in het Waldviertel voorkomen.
www.blockheide.at
www.waldviertel.at/naturpark-blockheide

Erlebnisweg Mendlingtal
In de beleveniswereld van Mendlingtal kan men vandaag de laatste fuctionele vlotterij van Midden-Europa bezichtigen en in de zomermaanden is er de mogelijkheid om bij een schouwspel dit van heel dichtbij mee te maken.

De wandeling begint in Lassing. In de voormalige smederij aan de ingang van het dal wordt het leven van de smeden en hun families tentoongesteld. Het themapad gaat langs de vlotterij en de Mendlingbeek door drie kloven via vlotterijwegen en bruggen, voorbij een vlotterijdam die diende voor het voortstuwen van de Mendlingbeek. Daarna kom je bij een grote bron met een nog functionerende molen uit de vorige eeuw en wandelt dan verder naar het Hammerherrenhaus, waar je kan uitblazen.
Erlebnisweg Mendlingtal

Kellerkatzenweg in Hollabrunn
"In de sporen van de kelderkat" - een symboolfiguur in de wijnbouw - begeven zich kleine en grote toeristen in Hollabrunn. De 4,15 km lange tour door de kelders en het aangrenzende natuurgebied omvat 24 tussenstops, die deels multisensueel opgericht zijn, en twee speelruimtes voor kinderen. Drinkwaterbronnen en een drankautomaat zorgen voor verfrissing en een gratis proefmonster van gedroogde vruchten als tussendoortje. Drie stops zijn in kelders geplaatst, waartoe je toegang krijgt met een chipkaart die aan de receptie van het hotel/de studentenwoning verkijgbaar is. Hier kan je ook een picknickmand bestellen die aan het einde van de tour in een kelder klaarstaat.
Kellerkatzenweg in Hollabrunn

Verdere uitstapjes voor gezinnen:
Familiewandelpad Hagenbachklamm met roofvogelstation
Natuur- en dierenpark Hohe Wand
 

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.