Please choose Language or Country
or

Wandelen met de familie in Tirol

Ook kinderen kunnen tijdens wandeltochten groot plezier beleven. Belangrijk is vooral dat er voor genoeg entertainment en afwisseling wordt gezorgd. Gezonde lucht en avontuur zijn tijdens het wandelen in Tirol sowieso aanwezig.

Vilsalpe en de Vilsalpsee
De Vilsalpsee ligt in het hart van het 16 km² grote en gelijknamige natuurgebied. De wandeltocht langs de oevers van het meer naar de Bärgacht waterval is geschikt voor kinderwagens en is een aangename, ongevaarlijke wandeling waar ook de kinderen kunnen klimmen en zich over de natuur kunnen verwonderen.
http://www.tirol.at/a-wanderung-vilsalpsee

Family Tirol dorpjes
Wandelplezier vinden je kinderen zeker in de Family Tirol dorpjes. Kuno, de slimme kobold, is de hele zomer van de partij. Dat betekent ravotten, onderzoeken, ontdekken en spelen, terwijl mama en papa zich ontspannen. Heel de zomer lang worden er spannende kinderprogramma’s georganiseerd, zodat de kleinsten zich niet vervelen.
www.family.tirol.at

Zirbenweg - Adlerweg etappe
Het uitzicht op de Tiroolse hoofdstad Innsbruck met het Gouden Dak en het Inntal is vanaf de Zirbenweg een echt genot voor elke wandelaar. Een adembenemende en spannende wandelroute in Tirol voor het hele gezin.
http://www.tirol.at/adlerweg

Vakantiegebied Kufstein
Wild bruisend water begeleidt grote en kleine wandelaars op hun wandeling door de Glammbachklamm in Thiersee. Op deze middelzware dagwandeling wordt de beek meerdere keren overgestoken.
De sagenwandelpaden op verschillende moeilijkheidsgraden zijn letterlijk fabelachtig: hier neemt de raaf Ferdidand je mee in een wereld vol mythes en avonturen.
Met de Kaiserlift komen gezinnen gemakkelijk op het Brentenjoch, een beschermd natuurgebied op 1.200 m hoogte met heerlijke wandelpaden, uitzichtspunten en traditionele berghutten.
www.kufstein.com

Wandelweg voor gezinnen
De Koglweg Thierbach is de nieuwste wandelroute voor gezinnen rond de Kogl in het idyllische dorpje Thierbach. Thierbach is het kleinste en hoogst gelegen dorpje van de vier Wildschönauer Kirchdorpjes. Vanuit Holzstadl door de speeltuin in het bos tot aan het insectenhotel valt er heel wat te ontdekken.
http://www.wanaku.at/thierbacher-koglweg

De Glemmbachklamm in Thiersee
Het wild stromend water begeleidt groot en klein op hun reis door de Glemmbachklamm in Thiersee (vakantieland Kufstein). Op deze middelzware dagwandeling wordt de beek meerdere malen gekruist. Dit beekje speelt ook een rol bij de nieuwe waterspeelplaats in Schattwald in het Tannheimertal. Aan de Achensee wordt het vanaf 2014 het middelpunt van de autovrije Seeuferstraße van Maurach naar Achenkirch.
www.kufstein.com

Geocaching in Tirol
Geocaching is een moderne vorm van de bekende speurtocht. Tijdens deze elektronische schattenjacht worden verborgen schatten gezocht aan de hand van geografische coördinaten. Onder het motto "Beleef de berg opnieuw" biedt Bergbahn Kitzbühel bijvoorbeeld een GPS-speurtocht aan voor jong en oud op de Hahnenkamm. Op de Abenteuerberg op Muttereralm zijn er speciaal uitgestippelde routes voor kinderen. Ook op Genussberg Venet kan je op schattenjacht gaan en tegelijkertijd de natuur en het prachtige landschap ontdekken. Outdoorplezier gegarandeerd!
http://www.tirol.at/geocaching-in-tirol

Familiewandeling in de Zilverregio Karwendel
De wandelwegen in de Zilverregio Karwendel zijn ideaal voor gezinnen: op de planetenweg in Terfens worden in een uurtje alle wetenswaardige dingen over de planeten getoond terwijl je door de bossen van het dal gaat. De klimaatweg in Vomp geeft aan de hand van displays informatie over de klimaatsveranderingen. Het themapad over het Karwendel en de Engalm geeft informatie over het ontstaan van de Ahornboden, het beheer van de almen en de kaasproductie van Eng. De wandeling gaat verder bergop door de Wolfsklamm naar het St. Georgenbergklooster. Natuur en cultuur ervaar je op de zintuigenweg op de Hochpillberg, waar je kunstwerken langs de weg kunt bewonderen.

Wandelen met kinderen in Tirol

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.