Please choose Language or Country
or

Wandelen met de familie in Vorarlberg

Kinderen willen de wereld ontdekken, vooral in de natuur. In Vorarlberg vind je alvast een veelvoud aan kindvriendelijke wandelingen.

Golmi’s ontdekkerspad in Montafon
Op een 1,5 km lang pad voert Golmi, de marmot, je door zijn woongebied en geeft hij grote en kleine wandelaars graag meer uitleg over interessante aspecten van de dieren- en plantenwereld. In de meer dan 20 verschillende stations beleven je kinderen spelenderwijze het spannende thema ‘natuur’. Een kinderlift, loopbrug en waterspelletjes maken het avontuur helemaal compleet.
www.golm.at

Met de kinderwagen op stap in Bregenzerwald
In Bregenzerwald denken ze aan de bijzondere wensen van families met baby’s en kleine kinderen. De paden zijn grotendeels geasfalteerde wandelwegen en de wandeltijden liggen tussen een en twee uren.
www.bregenzerwald.at

Wandelen met de familie in het Brandnertal
Op het dierenbelevenispad kunnen je kinderen in het geitenverblijf hun klimkunsten uittesten, met de kippen op stok evenwichtskunstjes uithalen, schapen en konijnen strelen en nog veel meer. Onderweg kom je ook stallen, uitzichtspunten, verstopspelen en speel- en rustplaatsen tegen.

De blotevoetenwandeling vlakbij het bergstation Dorfbahn Brand is voor de hele familie een echte belevenis. Hoe voelen bosgrond, mos en weides, stenen en bronwater aan onder je naakte voetzolen? Voel de natuur op je huid: een bijzondere en plezierige ervaring!

Hoe onstaat water? Wie legt de stenen op de berg? En wat speelt er zich af op een alm? Antwoorden op deze en andere vragen over de bergen geeft de interactieve "Natursprünge-Weg". Bij elf tussenstops kan je spelenderwijs de natuur en haar bewoners onderzoeken. Het traject is vier kilometer lang en duurt ongeveer twee uur, ook met kinderwagen.
www.vorarlberg-alpenregion.at
www.brandnertal.at

Wandelen met lama's
In de oudste vestiging van Montafon, bij de Bartholomäberg/Kristberg, bevindt zich het lamahof van "Lamero" Horts Huster. De succesvolle lamafokker biedt verschillende rondleidingen aan en begeleidt ze ook zelf. Onderweg informeert hij over landschap, traditie, gebruiken en bewoners.
Informatie op +43 (0)664/3426520 of bij Montafon Tourismus op +43 (0)5556/722530.
www.montafon.at       

Leerwandelpad in Braz
Het leerwandelpad is geschikt voor gezinnen met kinderen en ook op warme dagen aangenaam doordat grote delen van de weg in de schaduw liggen. 40 borden geven informatie over de fauna en flora, de geschiedenis en de traditionele manier van het beheer van de bossen en weiden in de regio. Uitgangspunten zijn de Mühletobelbrücke of de Masontobelbrücke, waar informatieborden de weg aanduiden. Op het leerpad zijn ook kortere routes mogelijk.
www.klostertal.travel

Meer tips over wandelen met de familie in Vorarlberg vind je op www.vorarlberg.travel

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.