Please choose Language or Country
or

Salzburgerland

Geniet van een afwisselende wandelweek in Salzburgerland: de 'Route der Klammen' (bergkloven met beekjes) in het Saalachtal.
De 'Route der Klammen' in Saalachtal.

In 6 dagen maak je een mooie wandeltocht door de bergweides en bergkloven van het Saalachtal, met als begin- en vertrekpunt het plaatsje Lofer.

De Vorderkaserkloof tussen St. Martin en Weißbach zorgt voor een unieke wandelervaring. De weg ernaartoe is op zich al de moeite waard. Je wandelt namelijk door de 'Schüttachgraben', een beschermd natuurgebied, en langs het zwemmeergebied Vorderkaser. Wie per ongeluk zijn zwemkleding thuis heeft laten liggen, moet hier op zijn minst toch even pootjebaden!
De kloof zelf is ongeveer 400 m lang en 80 m diep. Wanneer je de kletterende waterval hoort, zal het je niet verbazen dat deze kloof elk jaar nog zo'n 6 mm dieper wordt. 
Je wandelt tijdens deze tocht ook langs het natuurmonument Seisenbergklamm bij Weißenbach, om vervolgens verder te stappen naar de kleinere Innersbach-kloof tussen Lofer en Unken. Geniet van de mooie bergweides en de bossen, terwijl je in de verte het water al naar beneden kan horen kletteren.
Vanaf een speciaal panoramaterras heb je een prachtig uitzicht over de hele kloof en kan je bij Felskessel zelf de kalmerende werking van water beleven.
Wie op zoek is naar verkoeling tijdens de warme zomerdagen moet zeker de Lamprechtsgrot bij St. Martin bezichtigen. Deze grot beschikt over een natuurlijke in- en uitgang en staat bekend als de langste grot-doorgang ter wereld. Een deel van de grot is toegankelijk voor het publiek. Een bezoekje is dan ook beslist de moeite waard! 

Op stap met het hele gezin
Kinderen en wandelvakanties gaan zeker in het Salzburgerland heel goed samen. De Saalachtaler rondweg is zo samengesteld, dat er voor elke dagetappe verschillende varianten zijn, zodat ook de jonge stappers probleemloos mee kunnen. Je wandelt langs verschillende dorpjes, die vooral de wintersporters bekend in de oren zullen klinken: van Saalfelden via Maishofen, Maria Alm en Hintermoos wandel je naar Dienten, om vervolgens via Hinterthal weer terug in Saalfelden aan te komen.
De tocht is in totaal zo'n 75 km lang en wordt normaal gezien in 6 dagen afgelegd. Dat je na deze 6 dagen al terug naar huis wil, valt te betwijfelen. De mooie alpenweides, de gezelligheid en het prachtige zicht op de Pinzgauer bergen doen je zin krijgen om nog wat langer te blijven.

De Saalachtaler Höhenweg
Voor wie toch liever wat hoger de bergen in gaat, is er de Saalachtaler Höhenweg. In 5 dagen wandel je langs de mooiste kloven van de regio, door bergweides en over bergtoppen. De zwaardere beklimmingen worden beloond met een prachtig zicht over het nationaalpark de Hohe Tauern. De echte durfals kunnen de laatste 300 meter naar beneden suizen met de zomerrodelbaan.

Meer informatie over deze wandelroutes? www.salzburger-saalachtal.info

De Via Alpina

De Via Alpina is maar liefst meer dan 5000 km lang en loopt van Triest, dwars door de Alpen, tot Monaco. Bewandel een gedeelte van deze weg in Oostenrijk en geniet van het indrukwekkende uitzicht.

In 4 dagen loop je van Bischofshofen naar Maria Alm of Saalfelden. Langs mooie alpenweides word je meegenomen naar de voet van de gigantische Hochkönig. Wandel langs gezellige hutten, kleine watervalletjes en diepe kloven. Op de almen kan je er genieten van de heerlijkste specialiteiten uit de regio.

Meer weten? www.hochkoenig.at

Wandelroutes in het SalzburgerLand

Infoboxen: Salzburgerland

Vakantieservice

Brochures

Download brochures over Oostenrijk

Brochures downloaden

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.