Please choose Language or Country
or

Steiermark

In Steiermark kunnen liefhebbers van panoramawegen hun hart ophalen. Wandel hier zonder bagage in de regio Schladming-Dachstein.
Regio Schladming - Dachstein

De panoramaweg 100 neemt je mee door de regio Schladming-Dachstein. Typerend voor deze route zijn de prachtige uitzichten op de rivier de Enns, die trouwens een natuurlijke lijn trekt tussen het kristalachtige gesteente van de Schladminger Tauern en het machtige Dachstein-gebergte.

In het Ennstal komen wandelaars voor een moeilijke keuze te staan; nemen we de zuidelijke of de noordelijke route? Wie voor het zuiden kiest, zal 4 dagen voor deze route moeten uittrekken; dit traject loopt namelijk gedeeltelijk door diepe dalen, die via zeer steile paden bewandeld worden. Wie de noordelijke rout kiest, moet rekening houden met 3 wandeldagen. Hoewel, misschien hou je het best de hele week vrij: waarom kiezen wanneer u allebei de routes kunt wandelen?
Begin- en eindpunt van beide routes zijn de plaatsjes Mandling en Öblarn.  

Meer weten over deze wandelroute in de Steiermark? www.haus.at

Een ronde om het Dachstein-gebergte

Volg de Dachstein Rundwanderweg en loop in 9 dagetappes (de middel-zware variant) een volledige ronde om het Dachsteingebergte.

Het Dachsteingebergte werd tot natuur- en cultuurwerelderfgoed benoemd. Wanneer je hier wandelt, zal je al snel begrijpen waarom. Imposante rotsen en fossiele koraalriffen tronen hoog boven de groene alpenweides uit, terwijl in het zuidelijke deel van het gebergte ijs en eenzame, bloemenrijke hoogvlaktes het landschap domineren.
In het noorden, in het Salzkammergut, wandel je door eeuwenoude bossen, langs karstgrotten en ruisende stromen. Andere etappes zijn onder andere wandelingen door Hallstatt, de Soleleitungsweg of de oversteek van het Kalmgebergte, van Bad Goisern naar Gosau.

Wanneer je voor de bovenstaande variant van het traject kiest, zal je echter soms je rugzak voor 2 dagen moeten meenemen. Je bagage zal dan om de dag naar je volgende bestemming worden gebracht. Deze wandeltocht is de ideale introductie tot hoogalpiene bergwandeltochten. Wie nog niet over veel ervaring beschikt, gaat het best op pad met een ervaren gids.

Meer weten? www.steiermark.com

Wandelroutes in de Steiermark

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.