Please choose Language or Country
or

Tirol

Het natuurreservaat Karwendel is reusachtig en behoort tot de noordelijke Kalkalpen. De vele karen en stijle wanden typeren het gebergte en gaven het park zelfs haar naam: Kar + Wände = Karwendel!
Natuurreservaat Karwendel

Het centrale deel van het reservaat is bijna onbewoond en dankzij de beschermde status van het park is hier de planten- en dierenwereld nog onaangetast. In bijna elk seizoen kan je hier heerlijk wandelen: geniet in de lente van de bloesem, in de zomer van de volop in bloei staande Alpenflora en in de herfst van de kleurenpracht. Dit alles begeleid door professionele gidsen en zonder bagage!

De wandelweek begint met een inleidende informatiewandeling op het Leutascher Hoogplateau, waarbij de berggids een antwoord heeft op al je vragen wat betreft het natuurreservaat. Op dag 2 gaat het per minibus richting de Karwendelhütte om van daaruit naar de Galkenhütte te wandelen. Vervolgens wandel je langs de spectaculaire Lalidererwände, een groep van verticaal bijna loodrechte rotswanden, om tenslotte te eindigen in het alpenweidedorp Eng. Op de derde dag van de tocht is het tijd voor wat ontspanning. Zo staan er bijvoorbeeld korte wandelingen naar Fallerschein, het grootste almdorp van Tirol, op het programma.
Op dag 4 wandel je langs meren, poelen en plassen en krijg je de gelegenheid om in ca 4 uur tijd de veelzijdigheid van het Tiroler landschap te ontdekken.
Op de vijfde dag wandel je terug naar de Achensee, waar de tocht wordt afgesloten met een boottocht van Pertisau naar Achenkirchen.

Op de laatste dag kan je kiezen uit een aantal kleine, lichte wandelingen aan de Achensee. Ook een drie tot vier uur durende huttentour in de regio behoort tot de mogelijkheden.


De Adlerweg

Voor wie liever zonder gids op pad gaat, is de Adlerweg een echte aanrader. Je wandelt hierbij van de Walchsee tot de Achensee.

Bij aankomst ontvang je overzichtelijke landkaartjes en echte Tiroolse wandelstokken. Geniet van een heerlijke Tiroolse maaltijd en bereid alvast je wandeltocht voor de volgende dag voor!
Na een eerste, relatief rustige wandeldag gaat het er op dag 2 meteen een stuk avontuurlijker aan toe; 1500 meter bergop wandelen. Via verschillende almen en de Heuberg wandel je naar Stripsenjochhaus, waar een transfer je meeneemt naar het hotel Jagdschlössl.
Op dag 3 kan je, na een korte transfer, het natuurgebied 'Wilder Kaiser', door de Tirolers zelf ook wel 'Koasa' genoemd, ontdekken. Langs prachtige bergweides loop je tot aan de Hintersteiner See, waar je overnacht in Gasthof Bärnstadt.
Op dag 4 volgt een van de kortste, maar zeker ook een van de mooiste etappes, namelijk die van de Hintersteiner See, langs de bergweides van de Kufsteiner regio, naar Brenntenjoch. Na ongeveer 3,5 uur wandelen, neem je de kabelbaan richting het dal, waar je naar het volgende gasthof in het bedevaartsplaatje Mariastein wordt gebracht. 
Je vertrekt op dag 5 richting Almgasthof Buchacker en daalt verder af door het dichtbeboste Hasatal, naar de Kaiserklamm en Kaiserhaus.
Wie nog een extra shotje adrenaline wil, kan in de Kaiserklamm verschillende canyoning tochten ondernemen.

Op de laatste dag leg je een redelijk vlak traject af, namelijk langs de Brandenberger Ache richting Steinberg. Daar word je per bus terug naar het Achentalerhof gebracht. Zelf terug wandelen, kan natuurlijk ook (4 uur durende etappe).

Meer informatie over deze wandelroutes? www.vakantie.tirol.at

Video

Wandelroutes in Tirol

Tirol

Tirol op je smartphone

Tirol App

Meer dan 200 tips voor Tirol met de Tirol app voor iPhone en iPad! De officiele app van vakantiebestemming Tirol ondersteunt u bij de vakantieplanning en is vooral behulpzaam eens u in Tirol bent.

Vakantieservice

Brochures

Download brochures over Oostenrijk

Brochures downloaden

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.