Please choose Language or Country
or

Alpine wellness

Schone berglucht, een markant bergenpanorama, groene Alpenweides. Wat dacht je van ligstoelen om heerlijk te relaxen, een bubbelbad of een sauna? Daarnaast geniet je ook nog eens van de authentieke sfeer en het gebruik van natuurlijke producten. Dat zijn de succesfactoren van Alpine wellness.
Alle hotels die aangesloten zijn bij de groep van Oostenrijkse aanbiedersAlpine wellness ’, scoren punten met hun ‘Alpine geaardheid’. Momenteel houden meer dan 15 gecertificeerde wellness-ondernemingen de intensieve relatie met de bergachtige omgeving, hun cultuurgoed en de ressources in ere. In de keuken, bij de wellness-toepassingen en in de cosmetica-behandelingen worden overwegend regionale, natuurlijke producten gebruikt. Andere accenten zijn de begeleide beweging in de schone berglucht, de van generatie op generatie overgeleverde therapieën uit de regio en de geneeskundige begeleiding inclusief individuele therapeutische behandelingen.

Alpine wellness in het SalzburgerLand
Het Hoteldorp Grüner Baum in Bad Gastein in het SalzburgerLand behoort tot de Alpine Wellness Groep. Het terrein met vijf houtbetimmerde, typische Salzburgse gastenverblijven is 70 hectare groot en bevindt zich in een autovrij weidegebied. Tijdens de ‘Gasteiner Thermalwasserwoche’ in het schilderachtige dorpje onderga je een medisch onderzoek, warme baden in radonhoudend bronwater, onderwatertherapie, massages en een lezing in ‘levensstijlgeneeskunde’. Het ‘stimulerende klimaat’ op een hoogte van circa 1000 m bevordert de genezing.

Alpine wellness in Steiermark
Het gloednieuwe behandelingsconcept in Hotel Erzherzog Johann in het Steiermarkse Bad Aussee heet ‘A(lm)YURVEDA’ en is een combinatie van ayurvedische filosofie en de ressources van de Alpen. Neem de volgende ingrediënten: regionale, natuurlijke geneesmiddelen zoals zouthoudend bronwater, modder of gentiaan, kruiden zoals tijm en de van generatie op generatie overgeleverde recepten van de plaatselijke bevolking. Voeg daar een snufje ontspanning, meditatie en bergweidengevoel op de Stenitzen- of Zimitzalm met kruidenvelden en goede lucht aan toe. In de Johann SPA geniet je – afgestemd op het betreffende type (Vata, Pitta, Kapha) – van a(lm)yurvedische behandelingen.

Alpine wellness in Tirol
Het ontwerp van het Wellnesshotel Zedern Klang in het Oost-Tiroolse Hopfgarten kenmerkt zich door de typische bouwwijze met hout en natuursteen uit de regio aangevuld met moderne elementen. De wellness-toepassingen zijn gebaseerd op natuurlijke, werkzame stoffen zoals de lichaamspeeling ‘Poseidon’ met zeezout, lavendelbloesem en olijfolie of het alpine-honing-dennenappel bad van Tiroolse berghoning en dennenappelextracten.

In Sporthotel & Wellnessresidentie Jesacherhof in St. Jakob in het Oost-Tiroolse Defereggental heb je toegang tot een privéspa – het ‘Alpine Refugium’. Eén van de wellness-sessies hier draagt de naam ‘Marmot’. Je stapt eerst in de ‘Zirbenzuber’ voor een kruidenvoetbad. Na een honing-bloesem-peeling volgt een honing-dennenappel-bad. Ter afsluiting staat naar keuze een pakking van marmottencrème, gentiaan of teunisbloemen op het programma.

In de plaatsen St. Veit, Hopfgarten en St. Jakob in het Oost-Tiroolse Defereggental op een hoogte van circa 1400 m kunnen de huisstofmijt en de schimmel door de klimatologische omstandigheden niet overleven. Bovendien vliegen de pollen in een andere periode door de lucht dan in het dal. Negen ondernemingen uit de regio gebruiken dit royale gebrek aan allergenen als basis voor hun aanbod onder de titel ‘Allergievrij in het Defereggental ’. Iedere onderneming houdt de pollentellingen bij, om telkens over een eventueel bestaand risico telefonische informatie te kunnen geven.
 
Alpine wellness in Karinthië
Hotel Berghof Innerkrems in Karinthië nodigt mensen met een ernstige pollenallergie uit tot een verblijf op een allergeenarme hoogte van 1560 m. Eén weekend belooft al verlichting. In het weekendarrangement ‘Haal ongehinderd adem’ is er naast alpine wellness volop ruimte voor beweging in de buitenlucht, bijvoorbeeld tijdens het relax-biken.

Anti-aging op z’n alpijns wordt aangeboden in het Biohotel Daberer in St. Daniel in Karinthië. Roep het verouderingsproces een halt toe met een ‘verjongingskuur van St. Daniel’: neem een ontspannend bad in het bronwater van het hotel, volg een zweetkuur in een authentieke bossauna met kruidenstoombad en houtkachel, en neem aansluitend een frisse duik in de bergbeek die naast het hotel over de rotsen stroomt.
 
Het Karinthische Mountain Resort Feuerberg op het bergweidenplateau van de Gerlitze Alpe geeft op een hoogte van 1766 meter een absoluut topgevoel, bijvoorbeeld tijdens het zwemmen met panorama-uitzicht. Om te herbronnen, trekken de bergbewoners zich terug in de SPA, de kristalsauna of het zwembad met warm bronwater uit de bergen. Tijdens de ‘Outdoor-weken’ word je bij de bergtochten begeleid door topsporters zoals Himalaya-kenner Gerfried Göschl. Zij geven bovendien ook hun kennis over het welzijn van lichaam en geest door.

Alpine wellness in Oberösterreich
Zout, het witte goud van de Alpen, speelt de heilzame hoofdrol in kuurstad Bad Ischl in Oberösterreich. Wanneer je het gezondheids- en relaxhotel Royal binnenstapt, kom je onmiddellijk terecht in de nieuwe Salzkammergut-therme met verschillende bassins en ook een grot met zouthoudend bronwater. Het arrangement ‘Gezondheidsdagen’ omvat onder andere kuurmedische begeleiding, een combi-kuipbad met zouthoudend bronwater, een modderpakking, twee klassieke heilmassages en een onderwaterstraalmassage met ‘borstelbad’.

Vakantieservice

Brochures

Download brochures over Oostenrijk

Folders & Brochures

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.