Please choose Language or Country
or

Ontspannen in design

Zwemmen in thermaal bronwater, zweten in de kruidensauna of even heerlijk wegdommelen in een ontspanningsruimte.. en dat alles in een stijlvolle omgeving. In Oostenrijk gaan wellness en moderne architectuur hand in hand.
Een UFO in het Ötztal? Je zou het bijna denken wanneer je de Aqua Dome in Längenfeld ziet. De 3 zwemschalen, met fluoriserend lila verlichte buitenkant, zien er futuristisch uit. De schalen zijn via twee „rivierbekkens“ verbonden met de thermenhal. Hier kun je zwemmen in het aangenaam warme thermale water, ontspannen in de relaxruimten of warmtezones, of in het activiteitenbad aan aquagym doen. Zit je graag in de sauna? Dan zit je hier goed. De saunawereld overtreft al je verwachtingen. Kruiden, zout bronwater, hooi en aroma’s komen hier samen in een verleidelijk design. Zet je gedachten opzij en geniet in deze bron van warmte en ontspanning. 

Na een reis door deze futuristische therme land je na een korte wandeling, verlicht door de zwevende schalen van de Aqua Dome, weer op aarde. Om de hoek ligt namelijk Hotel Waldklause. Ook hier staat de combinatie van ontspanning en architectuur centraal. Hier geen futuristisch design, maar een oase van ecologisch dennenhout, een houtsoort die een positief effect heeft op lichaam en geest. In dit houten designhotel, het beste ecologische hotel van Europa, zou je tijdens je slaap een lagere hartslag moeten krijgen. Gemiddeld zo’n 3500 hartslagen minder per dag, dat is omgerekend een heel uur dat je hart minder hoeft te werken.
Een hele dag in bed blijven liggen zou natuurlijk jammer zijn: de bergwereld wacht op je om ontdekt te worden! Geniet verder in het hotel van de talrijke beauty- en wellnessbehandelingen én van de bijzondere, ecologisch verantwoorde, architectuur!

Landschap en architectuur harmonisch verbonden
Voorbeelden van minimalistische, moderne, eenvoudige of ecologisch verantwoorde wellness-architectuur, zijn tegenwoordig in heel Oostenrijk te vinden. Het Lifestyle-Resort in Stegersbach betovert bijvoorbeeld niet alleen door de adembenemende ligging, maar ook door de intieme architectuur. Het Thermenhotel Larimar is herkenbaar vanwege zijn vloeiende vormen en lijnen die samenkomen in een eivormig bouwwerk. Maar één ovaal project was in 2003 zijn tijd al ver vooruit, namelijk het “wine & spa” resort Loisium, ontworpen door de New Yorkse toparchitect Steven Holl. Hier is het wijnthema zichtbaar tot in de kleinste details en vind je het ook in de gebruikte materialen terug. Flesgroene ramen en ruimten van kurk bevinden zich midden in de wijnbergen.
Ieder jaar komen er meer wellnesshotels in een modern jasje bij. Een mooi voorbeeld en een echte aanrader is bijvoorbeeld het Lanserhof in Lans nabij Innsbruck, of ook het Hotel Gams, dat met zijn façade uit natuurlijke materialen geheel in het landschap werd geïntegreerd.  

Vakantieservice

Brochures

Download brochures over Oostenrijk

Folders & Brochures

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.