Please choose Language or Country
or

Hintertux

4 jaargetijden, 365 dagen sneeuw op de Hintertuxer gletsjer: "The snow must go on"!

Onder het Tuxer Fernerhaus zijn 24 ha van het in totaal 270 ha grote pisteoppervlak kunstmatig besneeuwd, waardoor je er tot eind mei gegarandeerd kunt afdalen tot op 2100 meter hoogte. 
 

In de zomermaanden zijn er maar liefst 18 pistes en ca. 10 liften in Oostenrijks mooiste en grootste gletsjerskigebied geopend. De langste afdaling is 2 km lang en eindigt direct voor het zonneterras van het panoramarestaurant Tuxer Fernerhaus (2.660 m). Verder vind je er een panoramaterras op 3.250 m, 250 km aan wandelpaden, een ijsgrot, en kun je er mee doen aan begeleide gletsjertochten. Natuurlijk behoren ook canyoning, klimmen en biken tot de mogelijkheden.

Gletsjerpow(d)er in de herfst: 40 tot 60 km pistes op de eerste verse sneeuw en een uitzicht tot wel 100 km ver. De mooiste tijd om te wandelen en te skiën!

In de winter zullen 90 tot 230 km afwisselende pistes van gemakkelijk tot zwaar je niet vervelen. Skiën, snowboarden en carven doe je hier op brede afdalingen en onder de beste omstandigheden. Het hoogtepunt is de  "Gletsjerronde", de langste afdaling is 12 km lang en heeft een hoogteverschil van 1.750 m.

Tux im Zillertal
Hintertuxer Gletscher

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.