Please choose Language or Country
or

Pitztaler gletsjer

De Pitztaler gletsjer werd bekroond met meerdere kwaliteitslabels en dient als trainingsgebied voor diverse nationale skiteams. Het is tevens de thuisbasis van skister Benni Raich.
De Pitztaler Landesstraße is 35 km lang en loopt van Imst naar het dalstation van de Gletscher-U-Bahn Pitzexpress op 1.740 m hoogte. In ca. acht minuten bereik je met de Pitzexpress (capaciteit van 180 personen per trein) het bergstation op 2.840 m hoogte. Hiervandaan brengt Oostenrijks hoogst gelegen lift, de Pitz Panoramabahn, je naar 3.440 m.

De lift brengt je naar de op 3.440 m gelegene "Hinteren Brunnenkogel", met uitzicht op de 3.774 m hoge "Wildspitze" (de hoogste berg van Tirol) en 50 andere drieduizenders. Vier sleepliften en een tweepersoonsstoeltjeslift zijn van september tot en met begin juni geopend. Daarnaast kunnen langlaufers terecht op ca. 12 km loipen en is er voor snowboarders een funpark ingericht. Het skigebied met afdalingen voor alle niveau’s, van beginners tot en met gevorderden, mag natuurlijk niet onvermeld blijven. Het gebied biedt ideale mogelijkheden voor toerskiën, o.a. op de Wildspitze. Begeleide dalafdalingen door de Taschach-Eisbruch en diverse ski- en snowboardscholen ronden het aanbod af.

Het familieskigebied Rifflsee (1.680 t/m 2.800 m) is bij de skipas inbegrepen. De zespersoons gondelbaan, een vierpersoonsstoeltjeslift en meerdere sleepliften brengen de gezinnen zonder problemen de berg op. Verder biedt het Rifflsee-skigebied zo'n 7 km loipe rondom het meer, 2 restaurants en een afdaling naar het dalstation van de Pitztaler Gletscherbahn.

Nieuwe ijsarena: liefhebbers van ijsklimmen zijn hier op de juiste plaats. Op de Pitztaler gletsjer vind je op 2.600 m hoogte een oefen- en wedstrijdgebied van natuurijs. Een heus ijsklim-paradijs!

Pitztaler Gletsjer

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.