Please choose Language or Country
or

Rettenbach-Tiefenbach gletsjer

Het enige skigebied in Oostenrijk waar FIS Ski Wereldkampioenschappen georganiseerd worden. Toppen van 3.000 meter, die door de modernste liften met elkaar verbonden zijn.
Vanaf de A12 Inntal-Autobahn afrit Ötztal rij je direct de Bundesstrasse op richting Sölden (op 1.377 m hoogte). Vanuit Sölden loopt de 15 km lange Panoramastraße naar het gletsjerskigebied (2674 m tot en met  3255 m). Met een vierpersoonstoeltjeslift bereik je vanaf de parkeerplaats Rettenbach (dalstation 2.674 m) de Rettenbachjoch (bergstation 2.995 m). Daar brengt de sleeplift je naar de Schwarzen Schneid (bergstation 3.167 m) en een tweede sleeplift naar de Karleskogl (bergstation 3.248 m). Hiervandaan heb je door middel van een 200 m lange skitunnel een directe verbinding naar de Tiefenbach gletsjer.

De sleeplift naar de Seiterjöchl (bergstation 3.032 m) biedt een tweede verbinding naar de Tiefenbach gletsjer, die ook dankzij een 1.750 m lange tunnel (hoogste straattunnel van de Alpen) met de auto te bereiken is. Naast een restaurant, evenementenpaviljoen, kiosk, sneeuwbar, ski- en snowboardschool en sportwinkels met verhuur bevindt zich hier tevens het Europese testcentrum van de wintersportindustrie. Verder staat er een Salomon-station met interessant aanbod ter beschikking.

De stoeltjeslift Tiefenbachferner en de sleeplift Tiefenbachkogel zijn vervangen door een achtpersoons cabinelift Tiefenbachferner (dalstation 2.793 m, bergstation 3.249 m). Andere liften:  Seiterkar (stoeltjeslift), Mutkogl, Panorama- en minilift (sleeplift). De driepersoonsstoeltjeslift "Seiterkar" zorgt voor de verbinding naar de Rettenbach gletsjer.

De gletsjerskigebieden Rettenbach- en Tiefenbachgletsjer zijn met de liften "Einzeiger", "Seekogl" en "Schwarzkogl" (4-persoonsstoeltjeslift) en de "Gletscherexpress" in de wintermaanden verbonden met rest van het skigebied. Door deze "Golden Gate to the Glacier" ontstaat er een nog groter en interessanter skigebied.

Sölden
Ötztal Tourismus

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.