Please choose Language or Country
or

SalzburgerLand: Kitzsteinhorn

In het hart van Oostenrijk, gemakkelijk te bereiken, ligt het enige gletsjerskigebied van het SalzburgerLand: de Kitzsteinhorn bij Zell am See-Kaprun. 18 moderne liften tot ver boven de 3.000 m staan garant voor sneeuwzekere skipret.
Al in de herfst en tot ver in de zomer kun je hier grote en zonnige gletsjerafdalingen bedwingen. Skiërs vinden hier pistes voor alle niveaus, van vlak en gemoedelijk tot en met meer uitdagende afdalingen naar de Sonnenkar of Langwiedboden.
Op zoek naar nog meer avontuur? Dan moet je op de permanente wedstrijdafdaling, de natuurlijke pipes in de buurt van Langwied of de vijf aangeduide Freeride routes. Boarders en freeskiërs tonen hun tricks in de Kitzsteinhorn Snowparks en op de reusachtige Superpipe.

De Kitzsteinhorn is niet alleen de hoogste skiberg van het SalzburgerLand, je hebt hier ook een geweldig uitzicht vanaf het hoogste punt - vanop de panoramaterrassen aan het bergstation zijn de drieduizenders binnen handbereik. In het bergstation op 3.029 m vind je de "Gipfelwelt 3000". Het lijkt alsof je op de top van de wereld staat!

Kitzsteinhorn
Zell am See - Kaprun

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.