Please choose Language or Country
or

Ijsklimmen in Oostenrijk

Kunstmatige torens van ijs, bizarre ijssculpturen en stilstaande watervallen veranderen in de winter regelmatig tot ijzige klimparadijzen. De beste plekken voor ijsklimmen in Oostenrijk vind je hier!

Vorarlberg

IJsklimmen in Lech, Klostertal en Brandnertal


De ijsklimtuin van Lech am Arlberg is de perfecte plek voor beginners en een goede oefenplek voor gevorderde ijsklimmers. Het Alpincenter Lech beheert de tuin van 15.30 tot 17.30 uur of op aanvraag ook overdag. Ook de uitrusting kan hier gehuurd worden. Voor ambitieuze ijsklimmers organiseert het Alpincenter Lech op aanvraag langere ijstochten op een van de vele bevroren watervallen in de omgeving.
Alpincenter Lech

Ijsklimgebieden zijn er ook in Klostertal (Fallbach) en in Brandnertal.
Brandnertal


Tirol

Eisarena op de Pitztaler Gletscher

IJsklimmers wachten met smart totdat de watervallen in Tirol hun koude gezicht laten zien. Zodra de temperaturen het toelaten en het ijs stabiel genoeg is, duiken zij onder in een wereld van ijs en sneeuw. Langs het koude ijs vinden zij hun weg naar boven. Met de Eisarena op de Pitztaler Gletscher op 2.800 m hoogte biedt het Pitztal in de wintermaanden optimale mogelijkheden.
Eisarena

Ötztal, Kaunertal, Pustertal en Zillertal
Net zo in het Ötztal en de bevroren wanden in het Kaunertal. Ook in het Pustertal in Oost-Tirol of Finkenberg im Zillertal mag op de bevroren waterzuilen geklommen worden, uiteraard onder begeleiding van een expert. Afhankelijk van het weer kunnen de omstandigheden snel veranderen. Een cursus duurt tussen de 3 en 5 dagen. Proeflessen ijsklimmen zijn ook voor een halve dag te boeken.

Meer informatie: IJsklimmen in Tirol 


SalzburgerLand

Kippenvel voor beginners en professionals

Ook toppen van slechts 10 tot 12 meter kunnen een onvergetelijke belevenis worden, zeker wanneer het gaat om kunstmatige ijstorens die erop wachten om bedwongen te worden. Iedereen die zich voor het eerst met pikhouweel en stijgijzers op glad ijs begeeft, vindt in Uttendorf aan de Weißsee optimale omstandigheden om het ijsklimmen uit te proberen.
Uttendorf

Ijsklimeldorado Raurisertal
Als ijsklimeldorado geldt ook Kolm Saigurn in het Raurisertal met de indrukwekkendste ijswatervallen van de oostelijke Alpen. Beginnelingen kunnen starten met de ijstoren bij het Naturfreundehaus.
Raurisertal

Ijsklimmen in het Gasteinertal
Beginneling of gevorderde, het Gasteinertal in het SalzburgerLand biedt ijsklimroutes aan van verschillende moeilijkheidsgraden. Onder begeleiding van ervaren Oostenrijkse berg- en klimgidsen kan men de fascinerende wereld van ijswatervallen verkennen.
Gasteinertal


Karinthië

IJsklimmen op alle niveaus

Het Maltatal is voor ijsklimmers dé plek in Karinthië. Beginner of professional, iedereen vindt hier volop mogelijkheden om te ijsklimmen. Daarbij zijn de meeste watervallen gemakkelijk bereikbaar en bij normale sneeuwhoogtes veilig.

Het nationale park Hohe Tauern biedt vele mogelijkheden voor beginners en gevorderde klimmers, van gemakkelijk toegankelijke ijskloven tot en met uitdagende klimroutes.

Verwacht stabiel ijs, een verlichte ijsklimtoren in Lainach en een ijsklimtuin in Heiligenblut. Of ga bergbeklimmen met een TauernAlpin berg- en skigids in combinatie met het TauernAlpin outdoor programma.


Steiermark

IJsklimweken
Tijdens de ijsklimweken van de Alpinschule NoLimit in Bruck an der Mur gaat een berggids samen met twee deelnemers op pad op de bevroren watervallen. De tochten worden individueel georganiseerd, afhankelijk van de wensen van de deelnemers, en brengen de sporters in afgelegen gebieden als de Steirer Hochschwab en het Karinthische Maltatal.
Alpinschule NoLimit


Oberösterreich

IJsklimtoren onder de Drachenwand, St. Lorenz am Mondsee
IJsklimmen in de omgeving Dachstein-Salzkammergut met de top professionals

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.