Please choose Language or Country
or

Alternatieve sporten op en naast de piste

Eens zin in iets anders? Ontdek hier de alternatieve wintersporten op en naast de piste. Gedaan met alleen nog maar te skiën en snowboarden!

Alternatieve sporten op en naast de piste

Sneskovandring i Zell am See-Kaprun © Zell am See-Kaprun Tourismus GmbH Sneskovandring i Zell am See-Kaprun © Zell am See-Kaprun Tourismus GmbH

De winter geeft je nieuwe energie

Vergeet eventjes de drukte van de piste, het gezellige rumoer van de après-ski en doe tijdens een winterwandeling – eventueel op sneeuwschoenen-, skitoer of sleerit nieuwe energie op in het Oostenrijkse winterlandschap.
Geniet van het Oostenrijkse winterlandschap
Snowkiting im SalzburgerLand © Hardy Brandstötter (www.snowkiting.at) Snowkiting im SalzburgerLand © Hardy Brandstötter (www.snowkiting.at)

Snowkiten & speedriden in Oostenrijk

De laatste jaren heeft zich een hele nieuwe sport ontwikkeld: snowkiten. Je zweeft op je snowboard of op ski’s met een kite (grote vlieger) door het besneeuwde landschap en laat je door de wind leiden.
Snowkite School Austria

Freeride Experience en toerskiën in Oostenrijk

Skiën naast de pistes, als eerste je spoor trekken door de diepe sneeuw, intensief van de natuur genieten en in de gezellige skihutten nagenieten van het avontuur.
Freeride Experience

Paardrijvakantie in Oostenrijk

Paardrijden is niet alleen leuk in de zomer, maar ook op een heldere, zonnige winterse dag. Vele hotels, pensions en boederijen zijn in paardrijvakanties gespecialiseerd. Ook gastpaarden zijn van harte welkom.
Paardrijden in Oostenrijk
Bregenzerwald Schneeschuhwandern © Adolf Bereuter Bregenzerwald Schneeschuhwandern © Adolf Bereuter

Sneeuwschoenwandelen en nordic walking

Sneeuwschoenwandelen is iets heel bijzonders: je ervaart een ongerepte natuur ver van de bewoonde wereld. In vrijwel heel Oostenrijk kun je idyllische sneeuwschoenwandeltochten maken.
Sneeuwschoenwandelen en nordic walking

Klimtuin in Wildschönau

In de winter naar een klimtuin? Waarom niet! De hoogstgelegen klimtuin van Oostenrijk ligt in de 'Zauberwinkl' in de Wildschönau en is een van de weinige natuur-touwenparcoursen, die ook in de winter geopend zijn.
Klimmen tussen besneeuwde boomtoppen
Schneeschuhwandern Karwendel © Achensee Tourismus Schneeschuhwandern Karwendel © Achensee Tourismus

Winterwandelen in Oostenrijk

Tijdens een wandeling door het Oostenrijkse winterlandschap hoor je de verse sneeuw onder je eigen voeten kraken en geniet je van de frisse lucht. Voor een gezellige pauze zijn er de gasthuizen en snackbars langs de wandelwegen.
Lees meer

Geen zoekresultaten gevonden!

Vakantieservice

Brochures

Download brochures over Oostenrijk

Folders & Brochures

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.