Please choose Language or Country
or

Freeride Experience en toerskiën in Oostenrijk

Skiën naast de pistes, als eerste je spoor trekken door de diepe sneeuw, intensief van de natuur genieten en in de gezellige skihutten nagenieten van het avontuur.
Freeriden
Osttirol  

Tijdens de "Freeride Experience" bevind je je in het hart van de Oostenrijkse Alpen, zoals de Hohe Tauern, de Kitzbüheler Alpen en de Karinthische Nockbergen. Nieuw in het programma zijn de Big Mountain Freeride Week in Fieberbrunn en de Freeride Experience Family Edition op de Falkert. Terwijl de ouders freeriden worden de kinderen professioneel opgevangen. De Freeride experience is beschikbaar vanaf € 279,- per persoon.
Meer info op www.freeride-experience.at


Karinthië  

In het Karinthische skigebied Großglockner-Heiligenblut op 1.160-2.989 m hoogte kunnen off-piste skiërs op een 25 hectare groot terrein op diverse gemarkeerde skiroutes en diverse variaties buiten de pistes hun hart ophalen. Gemarkeerde checkpoints informeren over de actuele lawinesituatie.

Freeride-feeling op Sportberg Goldeck. Uniek in Karinthië! Meer dan 50 ha aan freeride-oppervlakte op Sportberg Goldeck, zonder moeilijke beklimmingen, voor een bijzondere freeridefeeling.

De Freeride Arena Nassfeld biedt boarders en freeriders ideale wintersportomstandigheden met fantastische sneeuwkwaliteit. Nassfeld behoort tot de meest sneeuwzekere gebieden van Oostenrijk en is voor freeriders een absolute must.

Meer informatie: Freeriden in Karinthië


SalzburgerLand
 

Voor iedereen die buiten de pistes skiet heeft het SalzburgerLand een brochure gepubliceerd waarin niet alleen 24 tochten staan, maar dat ook tips over de voorbereiding, materiaal en veiligheid geeft.
Te bestellen op www.freeride-guide.at.


Oberösterreich  

De Freesports Arena Krippenstein in Oberösterreich biedt 30 km van de beste poedersneeuw met hoogteverschil van 1.500 m.


Vorarlberg
 

In Vorarlberg kan je freeriden langs de Pfarrer Müller Freeride Tour. Pastoor Johann Müller uit Warth was de eerste skiër in het Bregenzerwald. In de jaren 1890 liet hij ski's opsturen uit Zweden, om in de alpine omgeving tussen zijn vertrouwde gemeentes Warth-Schröcken en Lech Zürs beter en sneller te kunnen verplaatsen. De 5 uur durende tocht loopt in de voetsporen van pastoor Müller, onder begeleiding van de skischolen van Warth. Deelnemers moeten ervaring hebben in de diepsneeuw en hebben veiligheidsuitrusting nodig.

 

In één week Vorarlberg ontdekken op ski's. Dat maakt de professioneel begeleide reis „Ski Ride Vorarlberg“ mogelijk. 7 dagen lang gaat deze reis langs skigebieden en open plaatsen, van Kleinwalsertal in het noorden tot Montafon in het zuiden. Elke dag leren de deelnemers nieuwe aspecten van Vorarlberg kennen. Van dal tot dal veranderen de landschappen en uitzichten. Ski Ride Vorarlberg kan als totaalpakket geboekt worden en de groepen bestaan maximaal uit zes personen. Naast de overnachtingen en de begeleiding door ervaren gidsen zijn ook de lifttickets, de transfers en het bagagetransport inbegrepen in de prijs.

Het Kleinwalsertal hoort bij de freeridehotspots van de extraklasse. In kleine groepen van maximaal 7 personen tonen de begeleiders van de berschool Kleinwalsertal en de skischolen Kleinwalsertal de beste plaatsen voor een echt freeridegevoel.

De talrijke freeride hotspots in Silvretta Montafon horen bij de mooiste en beste van Vorarlberg en Oostenrijk. Veel skiroutes zijn aangelegd in het bos en daardoor ook goed te doen bij slecht weer. Het Novatal biedt oneindig veel plaats om lijntjes te trekken en is ook uiterst geschikt voor beginnende freeriders.

Wat vroeger een geheime tip was in Warth-Schröcken, is intussen de topspot voor freeriders geworden. Sneeuwzekerheid en het ideale terein met brede hellingen, bulten en kommen bieden uitzonderlijk goede condities voor freeriders en diepsneeuwskiërs. Bij meerdaagse Hike&Ride-cursussen worden de beste diepsneeuwafdalingen van de Albergregio verkend. De skischolen Warth en Schröcken bieden de mogelijkheid onder professionele begeleiding de bergwereld van de Hochtannberg en het Arlberggebied te leren kennen van haar ongerepte kant. Tip: Begeef je in het skigeschiednis van Arlberg, wanneer je in de historische sporen van pastoor Müller, de skipionier van Warth, onderweg bent. De Freeride Tour brengt je langs wonderbaarlijke hellingen van naar Lech en weer terug.

Freeriders vinden aan de Sonnenkopf in het Klostertal betoverende poedersneeuwhellingen. Naast meerdere moeilijke tochten kunnen ervaren freeriders kiezen voor de 3 km lange toerafdaling in de richting van het Nenzigasttal. Lessen, ook freestyle- en snowboardlessen, biedt de skischool aan.


Steiermark  

De Tauplitz in Ausseerland biedt talloze zichtbare en verborgen pistes in alle lengtes en richtingen.

De beste omstandigheden voor freeriders bieden ook de geprepareerde natuursneeuwpistes op de Planneralm in de Niedere Tauern.


Niederösterreich De Schneeberg, gelegen in de nabijheid van Wenen, geldt als geheimtip voor freeriders. Tijdens een begeleide tocht weg van de gemarkeerde pistes, georganiseerd door de Schi- & Bergsteigerschule Schneeberg, wordt er aangeleerd hoe men moet omgaan met dit soort terrein.

Beleef een ultiem freeride avontuur op de Hochkar. Schischule JoSchi biedt begeleide freeride avonturen aan op de Hochkar. Van instapdagen tot all-inclusivepakketen, geen wens blijft onvervuld.

  Toerskiën
Tirol
Het Nationale Park Hohe Tauern in Karinthië is een van de beste en meest gevarieerde tourskigebieden in de oostelijke Alpen.

Meer informatie: Toerskiën in Tirol
  Karinthië
Het Lesachtal geldt als toerski- en sneeuwschoenwandelparadijs in Karinthië. Toerskiërs vinden hun gading in het mooiste hoogtedal van de Alpen. Heerlijke uitzichten bij de beklimming, adembenemende vergezichten op de top en fantastische poedersneeuw bij de afdaling.

Meer informatie: Toerskiën in Karinthië
  SalzburgerLand
In de zomer noemt Großarltal zich "Dal der almen", in de winter kan het zich zonder enige twijfel "Dal der skitoeren" noemen. Talrijke routes, voor zowel beginners als gevorderden, zijn hier mogelijk. Wekelijk zijn hier begeleide skitoeren voor beginners en gevorderden met wandel- en berggidsen van de Verein Berg-Gesund.
Niederösterreich
In Niederösttereich biedt de Ski- & Bergsteigerschule Schneeberg kennismakingen met de skitoersport aan, maar men kan er ook informatie verkrijgen over de verschillende technieken en uitrustingsmogelijkheden. Daarnaast biedt de school eveneens begeleide skitoeren aan op de Schneeberg.

Op de Gemeindealpe in Mitterbach worden twee bewegwijzerde toerskiroutes van verschillende moeilijkheidsgraad aangeboden. Ronald Bauer begeleidt de toerskiërs op tochten rondom de Annaberg.

Meer informatie: Schischule Annaberg
Steiermark
In Steiermark betreedt men als toerskiër historisch terrein. In 1892 was de Stuhleck de eerste Alpentop die door toerskiërs beklommen werd. Steiermark beschikt over een groot aanbod aan skitoeren en dat maakt van dit Bundesland een van de leidinggevende skitoergebieden in Oostenrijk.

Meer informatie: Toerskiën in Steiermark


Cursussen in het Bregenzerwald
Skiërs, die hun geluk buiten de drukke pistes zoeken, gaan op vellen de berg op om daarna op maagdelijke witte hellingen naar het dal te skiën. Hiervoor is uithoudingsvermogen en behendigheid vereist. De skischool Ski! Projekt in Au-Schoppernau in het Bregenzerwald biedt cursussen en workshops in combinatie met bewegingstherapie. Het doel: de deelnemers leren optimaal gebruik te maken van hun eigen krachten om zo hun veiligheid te verhogen.


Toerskipacours voor beginners

Beginnende toerskiërs hebben het vaak niet makkelijk, je moet navigeren en risico’s beoordelen. Dankzij het toerskiparcours in Mühlbach am Hochkönig zijn beginners ook veilig en zeker onderweg. Langs de route staan namelijk borden met handige tips.


Toerskiën in het zuiden
In plaats van de lift te nemen op spierkracht naar boven gaan - als beloning daarvoor de vrijheid van een afdaling voor jou alleen. Vooral in het zuiden van Oostenrijk vind je diverse toerskiroutes.

Vakantieservice

Brochures

Download brochures over Oostenrijk

Brochures downloaden

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.