Please choose Language or Country
or

Top-activiteiten

Meer suggesties

Op skivakantie met de kinderen

Een skivakantie plannen voor de hele familie klinkt makkelijker dan het is...alleen al omdat het aantal kindvriendelijke winteraanbiedingen in Oostenrijk zo groot is, dat het moeilijk kiezen wordt...

Wanneer de kleintjes gelukkig zijn, hebben de groten ook genoeg tijd en rust om echt van de vakantie te genieten. Een bestemming vinden voor je volgende skivakantie is echter allesbehalve eenvoudig, zeker wanneer je geen voorkeur voor een bepaald skigebied hebt.

Lees daarom onze toptips voor een stressvrije, goedkope skivakantie met de kinderen.

Karwendel

Families met kleine kinderen die graag willen leren skiën, zitten in het kindvriendelijke skigebied Silberregion Karwendel meteen juist. De topattractie in het winterseizoen is de reeds tot traditie verworden gratis skicursus voor kids van 4 to 12 jaar.

Ervaren skileraars bekommeren zich om de enthousiaste beginnertjes. Zo leren de kleinsten hoe men veilig en met plezier van de pisten kan suizen. Bovendien geeft de Silberregion Karwendel elk kind dat deelneemt aan de skicursus gedurende de duur van de cursus ook nog een gratis liftkaart voor de oefenliften cadeau.

Ga naar Silberregion Karwendel 

Karinthië


Dan ontdek je de eerste aantrekkelijke aanbieding: in de kinderskiwereld Weissensee in Karinthië zorgt meetbeer Meterix voor een leuk kortingssysteem. Hoe kleiner de gast, hoe gunstiger het tarief. Klinkt goed, denk je en je leest verder. Daar is Bobo, die de ukjes begeleidt tijdens hun eerste schuchtere pogingen op de latten. Zo zorgt hij  voor veel plezier bij het aanleren. Ook is er een mini- of kinderclub met eigen opvang, waar de kleine zich kan uitleven, terwijl je zelf met een espresso van de winterzon kan genieten of natuurlijk zelf de pistes onveilig kan maken!

Maar daar kom je bij de volgende aanbieding: op de Riesneralm vind je namelijk de allereerste kinderskischommel van Oostenrijk en bovendien de langste lopende band van Oostenrijk, waarop de kleintjes eenvoudig, veilig en comfortabel naar boven glijden. Daarnaast is er ook een tovertapijt en een hindernissenparcours… je hoort de kindjes al gillen van plezier!

In Kappl is er voor de kinderen een afwisselend programma, leuke speelmogelijkheden en een team van verantwoordlijke pedagogen in de Sunny Mountain Club Kappl

Bobos Kinder-Club in het skigebied Innerkrems voor kinderen van 3 - 4 jaar; ski- en speelopvang, de leukste start van het skiërsleven. Verzamelpunt: ingang Zwerglöwenland bij Sport Schiffer Lestijden: maandag tot vrijdag van 10.00 - 12.00 uur.

Ook Familienregion Lieser-/Maltatal verwelkomt de kinderen! In Bodental/Rosental maken de kinderen gratis gebruik van de lopende band en de babylift. Grotere skiërs met meer ervaring kunnen gebruikmaken van twee sleepliften en een zalig geprepareerde piste. En ontdek wat arnica-Region  Rosental te bieden heeft voor het hele gezin.

Gina's Windelskischule Faakersee is er voor kinderen van 2-12 jaar. Twee opgeleide skileraars staan dagelijks klaar voor 10 kleine kinderen en er is een babyskischool. Skimateriaal kan je er huren.


Tirol


In de meervoudig bekroonde winterregio Serfaus-Fiss-Ladis zijn familie's thuis. Met veel liefde en oog voor detail heb je hier een uitstekend vakantie-aanbod. Gelegen tussen 1.200m en 2.820m is dit het eldorado voor de kleine en grote wintersportfan. Kinderen kunnen oa. terecht in "Bertas Kinderland" waar kinderen op pedagogisch verantwoordelijke wijze leren skiën. Info op: https://www.serfaus-fiss-ladis.at/nl/met-kinderen

In Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau aan de Wiedersbergerhornligt het „Kid’s Center“ van de skischool van Alpbach. Kinderen tussen twee en vier jaar kunnen daar onder professioneel toezicht naar hartelust spelen. Info op www.skischule-alpbach.at en www.alpbachtal.at.

Op de Stubaier Gletscher vliegt de tijd voorbij terwijl de kinderen spelen, knutselen, zingen en verhalen vertellen bij het bergstation Gamsgarten. Kinderen vanaf drie kaar zijn van harte welkom om de tijd met veel verschillende activiteiten door te brengen. Info op http://www.stubai.at/de/winter/big-family-stubai.


Vorarlberg

In de „Bunnys“-Club van de skischool in Damüls worden kinderen vanaf 2 jaar opgevangen.

In Burmis Winterclub in het Kleinwalsertal worden kinderen vanaf 3 maand opgevangen. Programmapunten zijn onder andere sleeën, een sprookjesreis maken en een sneeuwmanfeestje. Skischule Hirschgegg

In het Silvretta in Montafon is er de „Bella Bambini“ voor kinderen vanaf 4 jaar, met transportband als hulp om de berg op te gaan, indoorruimte en opvang de hele dag lang bij het restaurant Bella Nova. „Noviland“ – voor kinderen vanaf 3 jaar aan het dalstation Versettla, is er een transportband, ski-carrousel, Novi-tent, kinderdisco, kindertheater en nog veel meer. De „Noviclub“ – speelgroep voor kinderen vanaf 2 jaar, "Hugos bunte Bergwelt" voor kinderen vanaf 3 jaar, dagopvang, all-in-aanbiedingen en nog veel meer.

In Golm is er voor kleine niet-skiërs van 3 tot 6 jaar een gratis skiopvang vlak bij het bergstation van de Golmerbahn. Bij tante Sylvia wordt gespeeld, geknutseld en gerust. De skiopvang ligt centraal in het skigebied in de onmiddellijke omgeving van de pistes en de bergrestaurants - direkt in het Golmerbahn Bergstation Grüneck.

In Gargellen zijn er kinderskilessen met tovertapijt, kinderlift, heksenhut, opvang voor kinderen vanaf 2 jaar, kinderskilessen en  kinderrestaurant "Schmuggi-Luggi" in de Schafberghüsli (Bergstation). Opvang van maandag tot vrijdag, privé-opvang op aanvraag ook in het weekend mogelijk.

In Sonnenkopf in het Klostertal bevindt zich een 'belevenis-sneeuwpark' voor kleine kinderen. Vanaf 3 jaar kan je oefenen op een terrein speciaal voor kinderen. Het ijsberenland is dagelijks open en bevindt zich vlak bij het bergstation. Terwijl de ouders een mooie skidag beleven, worden de kinderen opgevangen door lieve begeleidsters. In het ijsberenland kan je naar hartelust glijden, rodelen, klimmen, bouwen of graven. Op leuke tovertapijten worden kleine ijsberen naar boven getrokken en zo leren ze spelenderwijs omgaan met de sneeuw.
 

Het wordt er niet gemakkelijker op. Je laat het internet voor wat het is en neemt een verse kop koffie. Wat later, vol nieuwe energie, zie je het voor je, de vakantiebestemming die groot en klein gelukkig maakt: “McDumboland“ in Fieberbrunn/Pillerseetal. Hier zullen de kleintjes na een leuke, spannende dag zeker gelukzalig en doodmoe in slaap vallen, terwijl de volwassenen nog wat tijd kunnen doorbrengen in de sauna of aan de bar. Kinderaerobic, verkleed als indianen de piste op, een grote kinderolympiade met veel behendigheidsspelletjes en een afscheidspicknick op de McDumboberg met de gelijknamige mascotte... als dat niets voor de kleine bengels is!


Het besluit staat zo goed als vast totdat je oog per toeval op Bertas Kinderland in Fiss-Ladis in Tirol valt. En wat lees je daar? Die bieden een eigen kinder-TV aan! Lees: Terwijl de groten van hun tweede dessert genieten, wordt het doen en laten van het kroost op twee grote beeldschermen rechtstreeks in het familierestaurant uitgezonden. Dankzij de reusachtige beglazing rondom het restaurant kan je er ook nog eens van het heerlijke bergpanorama genieten. Perfect! Waarom niet meteen boeken? Maar wat wanneer de kinderen eigenlijk liever kennismaken met “Lars de ijsbeer” in Au-Schoppenau in Vorarlberg?

De skiregio Dachstein West biedt gezinsvriendelijke "Gaudi-Pakete" aan zoals bijvoorbeeld "Kinder Skigaudi" of "Familien Gaudi"

Om het even waarvoor je uiteindelijk ook kiest...  een foute keuze maken is haast onmogelijk. Oostenrijks kindvriendelijke winterregio’s zijn allemaal optimaal op een vakantie met kinderen voorbereid.

Infoboxen: Op skivakantie met de kinderen

Kinderhotels in OostenrijkHier staat alles in het teken van de kleinste gasten. De Kinderhotels bieden een uitgebreide service voor families en professionele begeleiding voor kinderen.

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.