Please choose Language or Country
or

Top-activiteiten

Meer suggesties

Skiën voor herintreders

Glooiende hellingen, fijne leraren en omvangrijke service: voor hen die het skiën of snowboarden na jaren weer opnieuw op willen pakken hebben de Oostenrijks wintersportregio’s aantrekkelijke arrangementen. Hieronder een overzicht van de mogelijkheden.
Skiërs maken hun comeback in SkiJuwel  Voor een piste-comeback is het nooit te laat. Wintersportgebied SkiJuwel Alpbachtal Wildschönau (Tirol) maakt het haar gasten wel heel makkelijk om skiën weer onder de knie te krijgen. Met speciale skicursussen kunnen wintersporters, die al jaren niet meer op de latten hebben gestaan, privélessen volgen om binnen een paar dagen het vertrouwde gevoel weer terug te winnen. SkiJuwel heeft hiervoor speciale arrangementen samengesteld. Ook gasten, jong en oud, die nog nooit hebben geskied, profiteren van ‘beginners’-arrangementen. Wanneer cursisten vroegtijdig besluiten te stoppen, krijgen zij de kosten voor de niet benutte lesuren, materiaalhuur en skipas-dagen retour.
 
Met het ‘SkiJuwel-Wiedereinstieg’-arrangement verlaagt het skigebied SkiJuwel Alpbachtal Wildschönau de drempel om weer op wintersport te gaan. Met de focus op persoonlijke aandacht bestaan de lessen uit het beantwoorden van alle vragen over materiaal, techniek en eerdere ervaringen en gaan de skiërs vier uur, verdeeld over twee dagen, op pad met een privé leraar.

Het jonge skigebied is met 145 pistekilometers, waarvan 23 km blauw en 29 km rood piste, de ideale omgeving om skiën onder de knie te krijgen. Wordt de cursus eerder afgebroken dan kunnen de kosten voor de resterende lesuren, skipas en materiaalhuur worden teruggevraagd.
 
Informatie en boeking: Tourismusverband Alpbachtal Seenland http://www.alpbachtal.at/nl
  Tirol: bochten draaien in het Pitztal Dankzij innovatieve leermethodes krijg je veilig en snel het gevoel op de piste weer terug. Wil jij je skivaardigheden weer opfrissen dan biedt het Tiroolse Pitztal daarvoor een mooi arrangement. Het wordt aangeboden door de skischool Hochzeiger waarbij skipas, een groepscursus skiën en de skiverhuur inbegrepen zijn. En mochten je verwachtingen niet worden waargemaakt, dan krijg je de kosten terug.
Heb je even genoeg van je ski’s of snowboard pak dan de slee. De rodelbaan op de Hochzeiger is zowel open overdag als ’s avonds. De 6 kilometer lange rodelbaan loopt door het bos via Kaitanger naar het dalstation. En wie inmiddels genoeg zelfvertrouwen heeft gekregen, trotseert de wedstrijdafdaling bij stoeltjeslift Rotmoos.

Informatie en boeking:
Tourismusverband Pitztal
  Karinthië: met de ski-instructeur in Nassfeld Een nieuwe start op de piste wagen waar de zon ook nog eens vaak schijnt. Dat kan in Nassfeld in Karinthië. Dankzij haar ligging aan de Italiaanse grens meet Nassfeld meer dan 100 zonne-uren extra in vergelijking met de noordelijker gelegen gebieden in de Alpen. Op sommige pistes skiën wintersporters daardoor zelfs in de winter van vroeg tot laat in de zon naar beneden.

In Nassfeld begeleidt een ski-instructeur de herintreders, zodat zij zich weer snel veilig op de ski’s voelen. Twee dagen lang krijg je 2 uur per dag skiles van een expert. Hij geeft advies bij het huren van de ski’s, beschrijft de precieze technieken, vertelt over veiligheid en zorgt dat je er weer vertrouwen in krijgt. Al op de derde dag ski je zonder moeite de hellingen af.
Informatie en boeking:
Nassfeld-Hermagor
  Karinthië: op ski en snowboard in het Bodental In het romantische Bodental in Karinthië kun je, na jaren niet meer geskied te hebben, weer voorzichtige bochtjes op de pistes maken. In het hart van de Karawanken wacht een klein, overzichtelijk wintersportgebied met toegankelijke hellingen op 1000 meter hoogte om ontdekt te worden.
Herintreders van elke leeftijd zijn bij Skischool Bodental aan het goede adres. Naast proeflessen behoren ook meerdaagse cursussen en privé-lessen tot de mogelijkheid. Wil je als skiër bijvoorbeeld het snowboard uitproberen, dan huur je ter plaatse een moderne uitrusting en boek je een paar uur privéles. Een keer per week, op vrijdag om 20.30 uur, kan je 's avonds op de gezellig belichte floodlight-piste terecht. 

Berggasthof Lausegger biedt in het Bodental interessante aanbiedingen aan.

Informatie en boeking:
Berggasthof Lausegger
Carnica-Region Rosental
  SalzburgerLand: Ski-Comeback, makkelijk gedaan Met hightech-uitrusting en onder professionele begeleiding genieten gasten dit seizoen in enkele skigebieden in het SalzburgerLand van extra comfort bij hun Ski-Comeback. Ook beginnerscursussen voor volwassen maken bij bijna alle 120 skischolen onderdeel uit van het aanbod.
Dankzij de inlevende en goedlachse skileraren krijgen de gasten in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang hun vertrouwen op de piste weer terug. Culinaire verwennerij vind je in de knusse hutten en hun grote zonneterrassen met regionale lekkernijen. En wie na een ochtend op de ski’s gestaan te hebben wat afwisseling zoekt, geniet van de stilte van het winterlandschap tijdens een sneeuwschoenwandeling of wandelt naar een knusse hut om aansluitend met de slee weer richting het dal te suizen.

Ben je 70 jaar of ouder dan ben je in Lungau precies op de juiste plek. In de drie skigebieden van de regio, Großeck-Speiereck, Katschberg-Aineck en Fanningberg, krijgen gasten van boven de 70 jaar die zeven dagen in de vakantieregio Lungau overnachten hun 6-daagse skipas voor halve prijs. Skilessen, die afgestemd zijn op de behoeftes van herintreders, staan bij de skischolen in de drie skigebieden op het programma.

Informatie en boeking:
SalzburgerLand Tourismus
Tourismusverband Saalbach Hinterglemm
Ferienregion Lungau
  Oberösterreich: in familieskigebied Kasberg Het schilderachtige Almtal is een natuurjuweel, waar de winter zich van haar vredige kant toont. Op de Kasberg vinden beginnende skiërs een fijn skigebied dat echte gezelligheid en vriendelijke service van lift tot almhut biedt. Voor toekomstige wintersporters of herintreders heeft skischool Grünau-Kasberg goedkope cursussen in de aanbieding – of het nu op ski of op snowboard, privé of in een groep is.

Vooral gezinnen voelen zich op de Kasberg op hun plek, dankzij de overzichtelijke grootte van het gebied zijn er geen wachttijden bij de liften. En een skivakantie op de Kasberg is ook nog eens gunstig voor de portemonnee, want kinderen tot tien jaar kunnen met de Sneeuwman-Kaart voor 2 euro per dag (onder begeleiding van een ouder met een geldige liftkaart) skiën.

Groot en klein vinden in het Almtal ook naast de pistes veel leuke activiteiten in de sneeuw. Daar schaatsen Natuurliefhebbers schaatsen op de natuurijsvlakte van de Almsee, verkennen de winterse dierenwereld tijdens het wildvoederen in het Cumberland-Wildpark of trekken tijdens het langlaufen door het besneeuwde landschap langs de Alm.

Informatie en boeking:
Tourismusverband Almtal
  Steiermark: uitgebreide service in Hochsteiermark Haal je langvergeten pistekennis in de Hochsteiermark weer op onder het motto ‚Trau di wieda‘. Een privé-skileraar toont met veel geduld hoe je moeiteloos en elegant over de sneeuw glijdt. De aanbiedingen voor herintreders bevatten naast een persoonlijke leraar ook een materiaalhuur, skipas en overnachtingen. Aan de hand van video-opnames analyseert de instructeur samen met zijn leerlingen de afdalingen en legt de zwaktes in de wedeltechniek bloot. En op de Präbichl verzorgt een skibutler alle organisatorische zaken van wintersporters – van skipas, skiverhuur, transfers tot aan een alternatief programma naast de piste.

Informatie en boekbare arrangementen:
Hochsteiermark
Vorarlberg: bij ski!Projekt op de Diedamskopf Het lichaam centreren, het evenwicht behouden en vloeiende bewegingen oefenen: wie aan de Skitechnick-workshops in skigebied Diedamskopf in Au-Schoppernau deelneemt, krijgt het skiën snel onder de knie. Het echte gevoel voor het skiën, laat zich namelijk met elementaire bewegingen uit de moderne dans trainen, zij scholen de lichaamswaarneming en zorgen voor meer plezier.

Al voordat het pistenavontuur begint wordt in de bewegingsstudio aan de tractie, de balans en de juiste verplaatsing van het gewicht gewerkt, voordat het bewegingsverloop bij het skiën, carven of diepesneeuw-skiën geanalyseerd en getraind worden. De workshops vinden in samenwerking met de sneeuwsportschool Au-Schoppenau voor alle niveaus plaats. Daarnaast stelt het skigebied ski- & fysiotherapiecursussen beschikbaar voor herintreders, die na lange tijd of na een ongeval weer de pistes op willen. Naast herintreders worden ook skitourdeelnemers, freeriders en gevorderde skiërs in de gelegenheid gesteld om met behulp van de danspasjes met nog meer plezier  van de afdalingen te kunnen glijden.

Informatie en boeking:
Diedamskopf Alpin Tourismus
Skiprojekt

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.