Please choose Language or Country
or

Een ongeval?

Wat moet je doen en waar moet je rekening mee houden? Omdat jij na een ongeval ook geholpen zou willen worden geven wij je hier een paar punten wat je moet doen bij een ongeval.
  • Stel de plek van het ongeval veilig: Ski's, stokken of snowboard op ca. 5 meter afstand van de plek als kruis in de sneeuw steken
  • Indien noodzakelijk en/of mogelijk: breng de gewonde naar een veilige plek.
  • Behoed het slachtoffer voor onderkoeling: leg iets onder het slachtoffer en/of dek de persoon toe.
  • Zorg voor een stabiele en aangename ligging
  • Stel het slachtoffer gerust en observeer de persoon goed.
  • Alarmeer zo snel mogelijk de reddingsdienst met mobiele telefoon of bij de eerstvolgende mogelijkheid (lift, restaurant, hut)…
  • Laat het slachtoffer nooit alleen achter!

Kosten bij een ongeval
Een nieuwe maatregel zorgt in bepaalde Oostenrijkse regio's voor onduidelijkheid: wie betaalt er wanneer je na een ongeval met de ambulance of per helikopter naar het ziekenhuis moet worden gebracht?

In een aantal Oostenrijkse regio’s is een nieuwe maatregel van toepassing die bepaalt dat ambulances pas hulp mogen toedienen indien men op voorhand de transportkosten betaalt. Wij willen hierbij met klem benadrukken dat dit geen algemene regel voor Oostenrijk is en dat je normaal gezien, wanneer je ter plaatse een Europese verzekeringskaart kunt tonen, niet ter plaatse hoeft te betalen. Wij raden je aan om voor vertrek na te gaan of je de juiste (wintersport)reisverzekering hebt afgesloten, die alle geneeskundige, opsporings- en reddingskosten dekt. Je bent dan meteen verzekerd voor de kosten die gemaakt worden om je van de piste te halen.

Voor meer informatie kun je terecht bij onze vakantieservice.

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.