Please choose Language or Country
or

Karinthië

Het Bundesland met meer dan 200 meren is een Oostenrijks vakantieparadijs. Perfecte pistes en sneeuwcondities voor wintersport en heldere, warme meren in de zomer.
 

Karinthië

Karnischer Höhenweg © Kaernten Werbung / Rauschendorfer Karnischer Höhenweg © Kaernten Werbung / Rauschendorfer

Karinthië/Oost-Tirol: de Friedensweg

Even een blik werpen op Italië en dan weer omdraaien naar Oostenrijk: op de Karnische Höhenweg wandel je over een afstand van 150 kilometer van Sillian in Oost-Tirol naar Arnoldstein in Karinthië.
Ontdek de Friedensweg tussen Oostenrijk en Italië
Sternenbalkon © Millstätter See Tourismus GmbH Sternenbalkon © Millstätter See Tourismus GmbH

Karinthië: de Millstätter See-Höhensteig

De Millstätter See-Höhensteig in Karinthië is een bergroute die in acht etappes van de drieduizenders ten westen van de Millstätter See via de Millstätter Alpe naar 'wereldberg' Mirnock loopt. Tijdens elke etappe van de 200 kilometer lange route nodigen in het landschap geïntegreerde ensceneringen uit tot een korte pauze.
Ontdek de Millstätter See Höhensteig

Hoogtewegen in Nationaal Park Hohe Tauern

Machtige bergtoppen, gletsjers en donderende watervallen domineren het landshap van het Nationaal Park Hohe Tauern. De unieke natuur ontdekt men het best tijdens een wandeling op hoogalpiene wegen zoals de Kreuzeck Höhenweg, de Wiener Höhenweg en de Glocknerrunde.
Hoogtewegen in Nationaal Park Hohe Tauern
Klimpark Greifenburg © outdoorpark-oberdrautal--alfons-h-pirker Klimpark Greifenburg © outdoorpark-oberdrautal--alfons-h-pirker

Klimparken in Karinthië

De klimparken van Karinthië bieden plezier en actie voor groot en klein. Adventurepark Katschberg is al geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. In Waldseilpark Tscheppaschlucht in Ferlach bevindt zich de langste Flying Fox-installatie van Oostenrijk.
Kärnten: klimtuinen en boomparken
Nationalpark Nockberge, Kärnten © Österreich Werbung / Popp-Hackner Nationalpark Nockberge, Kärnten © Österreich Werbung / Popp-Hackner

Natuurleerpaden in Karinthië

Hier lopen de natuurleerpaden door prachtige landschappen, zoals het Nationaal Park Hohe Tauern. Informatieborden vertellen je alles over de fascinerende flora en fauna in de zuidelijkste provincie van Oostenrijk.
Karinthië: de natuur in de Alpen ontdekken

Wandelen met de familie in Karinthië

Kinderen hebben in tegenstelling tot volwassenen wat meer afwisseling nodig tijdens het wandelen. Daarom zijn de talrijke themawandelingen door bos en weide in Karinthië echte belevenissen voor je kinderen.
Wandelplezier in Karinthië
E-bike in de Karinthische Nockbergen © Heiko Mandl / Kärnten Werbung E-bike in de Karinthische Nockbergen © Heiko Mandl / Kärnten Werbung

Per elektrische fiets naar de Karinthische Nockbergen

Op de pedalen trappen en wanneer je spierkracht afneemt een kleine elektromotor inschakelen ... Zo kan je ook de veeleisende fietsroutes makkelijk de baas die deel uitmaken van het fietsaanbod in de regio Millstätter See en Bad Kleinkirchheim in de Karinthische Nockbergen.
Elektrische fietstochten in Karinthië
E-bike in de Karinthische Nockbergen © Heiko Mandl / Kärnten Werbung E-bike in de Karinthische Nockbergen © Heiko Mandl / Kärnten Werbung

Karinthië: natuurobservatie in het Nationaal Park

In het Nationaal Park Hohe Tauern, waar edelherten burlen en gemsbokken mekkeren, ligt het werkterrein van Klaus Eisank uit Mallnitz – fervente wildspotter en hoofd van het team van jachtopzichters van het Nationaal Park.
Karinthië: elektrisch fietsen in het Nationaal...
Op skivakantie met het hele gezin © © Österreich Werbung / Niederstrasser Op skivakantie met het hele gezin © © Österreich Werbung / Niederstrasser

Skiën met kinderen in Karinthië

In de zuidelijkste deelstaat van Oostenrijk is alles ingesteld op gezinnen: de hartelijke gastheren en gastvrouwen zorgen ervoor dat de grote en kleine gasten zich vanaf het eerste moment thuis voelen.
Kindvriendelijke wintervakanties in Karinthië
Avondskiën in Natuurarena Karinthië © Oswin Eder Avondskiën in Natuurarena Karinthië © Oswin Eder

Nachtskiën in Karinthië

Avondskiën is een onweerstaanbare activiteit voor alle 'nachtvlinders'. De floodlightlampen verlichten de skipistes zodat skiërs ook 's avonds kunnen genieten van de sneeuw. Dit kan oa. in Katschberg, Nassfeld, Innerkrems, ...
Verlichte pistes in Karinthië
Die Nacht der Sterne - Nationalpark Hohe Tauern bei Nacht © Kaernten Werbung / Klaus Dapra Die Nacht der Sterne - Nationalpark Hohe Tauern bei Nacht © Kaernten Werbung / Klaus Dapra

Sterren kijken op de Großglockner

Bezoekers kunnen elke donderdag een adembenemende blik werpen op melkwegstelsels, planeten en sterrenhopen, tijdens de 'Nacht van de sterren' in nationaal park Hohe Tauern.
Karinthië: ontdek het nationale park Hohe Tauern
Skifahren im Nationalpark © Hohe Tauern - Die Nationalpark-Region / Daniel Zupanc Skifahren im Nationalpark © Hohe Tauern - Die Nationalpark-Region / Daniel Zupanc

Karinthië: Mölltaler gletsjer

Het langste skiseizoen van het hele land en ook nog eens perfect onderhouden pistes en goede sneeuw. Dat is de realiteit op de enige gletsjer in Karinthië.
Mölltaler gletsjer in Karinthië
Almdorf Seinerzeit in den Kärntner Nockbergen © Almdorf Seinerzeit Almdorf Seinerzeit in den Kärntner Nockbergen © Almdorf Seinerzeit

Berghuttendorpen in Karinthië

Berghuttendorpjes in Karinthië
Kinder im Minimundus © Minimundus / Kinder im Minimundus © Minimundus /

Voordeelkaarten in Karinthië

Met de Kärnten Card en een aantal regionale voordeelkaarten krijg je als gast gratis toegang of korting op entreeprijzen bij meer dan 150 bezienswaardigheden, musea, boottochten en zwembaden in de hele deelstaat.
Voordeelkaarten in Karinthië
Naturparke Kärnten © Ewald Neffe Naturparke Kärnten © Ewald Neffe

Natuurparken in Karinthië

Milieuvriendelijk toerisme speelt de hoofdrol in de twee natuurparken van Karinthië. Ontdek de kalksteenformatie met de meeste grotten van Oostenrijk en het hoogstgelegen zwemmeer van de Alpen.
Natuurparken in Karinthië

Wandelen langs watervallen in Karinthië

In het Karintische deel van het Nationale Park Hohe Tauern storten aan de voet van de Großglockner enkele imposante watervallen in de diepte van het dal.
Wilde wateren in Karinthië

Geen zoekresultaten gevonden!

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.