Please choose Language or Country
or

Niederösterreich

Kastelen, wijn, meren, restaurants, fietsroutes en museau met traditionele ambachten. Slechts enkele zaken die Niederösterreich te bieden heeft.

Niederösterreich

Thayatal National Park © Österreich Werbung / Georg Popp Thayatal National Park © Österreich Werbung / Georg Popp

Niederösterreich: de Thayatal-route

Op weg door het Thayatal in het noorden van het Waldviertel in Niederösterreich heb je slechts een lichte rugzak nodig, want voor het vervoer van de bagage is al gezorgd.
Op de Thayatal-route

Niederösterreich: Schneebergwandelroute

Het 'paradijs van de uitzichten' is een rondwandeling op 1.800 meter hoogte. Deze wandeling kan vanaf het bergstation van de tandradbaan in een uur zonder moeite gemaakt worden. Je leert er vanalles over de culturele geschiedenis en de natuur van deze regio.
Wandelen rond de Schneeberg
March-Thaya-Auen, Niederösterreich © Regionalverband-March-Thaya-Auen March-Thaya-Auen, Niederösterreich © Regionalverband-March-Thaya-Auen

Wandelen langs March en Thaya in Niederösterreich

Zodra de smeltende sneeuw de wandelpaden in het noordoostelijke Weinviertel weer toegankelijk heeft gemaakt, kunnen wandelaars op pad gaan langs de meanders van de March en Thaya en zo de groene wildernis en buitengewone vogelsoorten ontdekken.
Groene wildernis in het Weinviertel
Trefflingfall, Ötschergräben © Mostviertel Tourismus Trefflingfall, Ötschergräben © Mostviertel Tourismus

De Ötschergräben in Niederösterreich

De Ötschergräben in het Mostviertel lenen zich perfect voor wandeltochten van elke moeilijkheidsgraad - variërend van gezellige wandelingen tot kletterpartijen langs veeleisende paden, hoog in de Alpen.
Wandelen in het sprankelend Mostviertel

Klimparken in Niederösterreich

Klimmen langs touwen, over bruggen, door hangende tunnels kruipen of 'vliegen' met de Flying Fox. De klimparken in Niederösterreich staan garant voor actie en avontuur.
Niederösterreich: Klim- en boomparken
Moorpfad Leckermoor © Niederösterreich Werbung Moorpfad Leckermoor © Niederösterreich Werbung

Natuurleerpaden in Niederösterreich

Ontdek op een leuke en leerzame manier de natuur en het ontstaan van moerassen.
Niederösterreich: Natuurleerpaden in bos, in Au...
Kanufahrt an der Raab © ARGE Burgenländische Naturparke Kanufahrt an der Raab © ARGE Burgenländische Naturparke

Wandelen met de familie in Niederösterreich

Het natuurpark Blockheide Gmünd-Eibenstein is een geliefd wandelgebied voor families dankzij de goed bewegwijzerde wandelpaden die ook voor kinderwagens geschikt zijn, de zachte heuvels, de bizarre rotsformaties en de uitnodigende rustplaatsen.
Wandelplezier in Niederösterreich
Family bike ride on the Danube river © Österreich Werbung / Beni Mooslechner Family bike ride on the Danube river © Österreich Werbung / Beni Mooslechner

E-mobiliteit in Wachau

De schoonheid van Wachau milieuvriendelijk en comfortabel ontdekken met elektrisch aangedreven voertuigen: dat wordt nu mede mogelijk gemaakt door het initiatief voor e-mobiliteit van de deelstaat Niederösterreich, met een uniek pilootproject.
De Wachau in Niederösterreich met elektrische...
Semmering area / Winter landscape © Österreich Werbung /  Jezierzanski Semmering area / Winter landscape © Österreich Werbung / Jezierzanski

Niederösterreich: Skigebieden voor gezinnen

Niederösterreich biedt skiplezier voor het hele gezin. Pistes in alle moeilijkheidsgraden en speciale voorzieningen voor kinderen zorgen ervoor dat alle wensen vervuld worden.
Skigebieden voor gezinnen in Niederösterreich
Semmering Zauberberg-Talstation © Semmering / Foto Franz Zwickl Semmering Zauberberg-Talstation © Semmering / Foto Franz Zwickl

Nachtskiën in Niederösterreich

Floodlightlampen verlichten de vele skipistes van Niederösterreich, zodat er ook 's avonds geskied kan worden. De zon komt hier met andere woorden weer op wanneer de avond valt.
Verlichte pistes in Niederösterreich
Heathen's Gate in Carnuntum, Lower Austria © Österreich Werbung /  Diejun Heathen's Gate in Carnuntum, Lower Austria © Österreich Werbung / Diejun

Voordeelkaarten in Niederösterreich

Met de Niederösterreich-CARD kun je in een jaar meer dan 300 attracties in en rond Niederösterreich gratis bezoeken.
Voordeelkaarten in Niederösterreich
Nationalpark Thayatal © Österreich Werbung / Georg Popp Nationalpark Thayatal © Österreich Werbung / Georg Popp

Nationaal park Thayatal

Dankzij de ligging en de ontoegankelijkheid van het gebied bleef 90 % van het nationaal park Thayatal en van het dal verschoond van bosbouwkundige ingrepen.
Nationaal park Thayatal
Danube meadows near Stopfenreuth / Donau-Auen National Park © Österreich Werbung / Georg Popp Danube meadows near Stopfenreuth / Donau-Auen National Park © Österreich Werbung / Georg Popp

Nationaal park Donau-Auen

Men stond op het punt hier een waterkrachtcentrale te bouwen, maar gelukkig werd het park op het nippertje gered. De Donaubeemden tussen Wenen en Bratislava vormen een van de laatste bewaard gebleven rivierbeemd-landschappen van Centraal-Europa.
Nationaal park Donau-Auen

De Donau in Niederösterreich

Van de Wachau (UNESCO werelderfgoed) tot en met het antieke Carnuntum. Ontdek de culturele, culinaire en natuurlijke schatten van de Donau in Niederösterreich.
Meer lezen

Natuurparken in Niederösterreich

Er zijn 23 natuurparken in Niederösterreich – van veenland tot gebergte en van rivieren tot ruïnes – je zal enthousiast zijn over deze veelzijdige natuurervaring, aangevuld met evenementen en avontuurlijke wandeltochten.
Natuurparken in Niederösterreich

Geen zoekresultaten gevonden!

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.