Please choose Language or Country
or

Oberösterreich

Oberösterreich is een prachtig Bundesland met vele museau, fietsroutes, heerlijke hotels en sprookjesachtige kastelen.
 

Oberösterreich

Nationalpark Kalkalpen © Oberösterreich Tourismus GmbH / Hermann Erber Nationalpark Kalkalpen © Oberösterreich Tourismus GmbH / Hermann Erber

Oberösterreich: de Kalkalpenweg

In de vakantieregio Phyrn-Priel in Oberösterreich beleef je op de ca. 150 km lange Kalkalpenweg in elf gemoedelijke dagetappes de wereld van het nationale park Kalkalpen van dichtbij.
Ontdek de Kalkalpenweg
Victor Kaplan Themenweg © Dittlbacher Victor Kaplan Themenweg © Dittlbacher

Oberösterreich: De Victor-Kaplanweg

De ontstaansgeschiedenis van de wereldberoemde Kaplanturbine in het jaar 1912 ontdekken, die mogelijkheid hebben de bezoekers op een themaweg tussen de Attersee en de Mondsee in het Salzkammergut van Oberösterreich.
Lees meer
Strumboding Wasserfall in Oberösterreich © TVB Pyhrn-Priel / Ventigo Strumboding Wasserfall in Oberösterreich © TVB Pyhrn-Priel / Ventigo

Naar de bron van de Steyr in Oberösterreich

Met hun drie meter lange peddels vervoerden de vlotvaarders tot in het midden van de 20ste eeuw het uit het Stodertal afkomstige hout over de rivier de Steyr tot in Enns.
Wandelen in het spoor van de vlotvaarders
Rinnerberger Wasserfall, Nationalpark Steyrtal © TVB Steyr Rinnerberger Wasserfall, Nationalpark Steyrtal © TVB Steyr

Kloven en watervallen in Oberösterreich

Het pad naar de Rinnerberger waterval in het Nationale Park Regio Steyrtal in Oberösterreich is uitermate geschikt voor een gezellige en prachtige familiewandeling.
Wandelen tussen de kalkrotsen in Oberösterreich
Wandern in Pyhrn-Priel © TVB Pyhrn-Priel / Andreas Röbl Wandern in Pyhrn-Priel © TVB Pyhrn-Priel / Andreas Röbl

Natuurleerpaden in Oberösterreich

Oberösterreich biedt diverse avontuurlijke natuurleerpaden. Borden langs de route informeren je over de unieke flora en fauna.
Oberösterreich: Info-wandelpaden en boomkronenpad
E-biking along the Danube cycle path © Österreich Werbung / Peter Burgstaller E-biking along the Danube cycle path © Österreich Werbung / Peter Burgstaller

Met de elektrische fiets door Oberösterreich

Tussen de glooiende heuvels van het Boheemse Woud in het noorden en de indrukwekkende bergwereld van Dachstein in het zuiden, bevinden zich in totaal 2100 km fietspaden die op een ontspannen manier per elektrische fiets ontdekt kunnen worden.
Elektrisch fietsen in Oberösterreich
Skiing in Hinterstoder © Oberösterreich Tourismus GmbH / Hermann Erber Skiing in Hinterstoder © Oberösterreich Tourismus GmbH / Hermann Erber

Oberösterreich: skigebieden voor gezinnen

Het is een sprookjesachtig gezicht, wanneer kinderen in Oberösterreich de sneeuw ontdekken: er zijn vliegende tapijten, die doen denken aan wintersprookjes uit Duizend-en-een-nacht. En een vriendelijke draak zorgt bij de kleintjes voor skipret.
Oberösterreich: Skiën voor gezinnen
Nachtpiste in Kirchschlag / Oberösterreich © Skilifte Kirchschlag Nachtpiste in Kirchschlag / Oberösterreich © Skilifte Kirchschlag

Nachtskiën in Oberösterreich

Op de geprepareerde skipistes van Oberösterreich kan ook 's avonds geskied worden. De pistes worden uitstekend verlicht, waardoor ook in het donker genoten kan worden van een onvergetelijk skiavontuur.
Verlichte pistes in Oberösterreich

Voordeelkaarten in Oberösterreich

Met de regionale voordeelkaarten hebben de bezoekers van Oberösterreich de beschikking over een scala aan gratis aanbiedingen en kortingen.
Voordeelkaarten in Oberösterreich

Nationaal park Kalkalpen

Het grootste aaneengesloten bosgebied van Oostenrijk ligt in het nationale park Kalkalpen. Viervijfde van het oppervlak is begroeid met sparren, dennen en beuken, die hier op natuurlijke wijze groeien, oud worden en sterven.
Nationaal park Kalkalpen
Naturparke Oberösterreich © Herfried Marek Naturparke Oberösterreich © Herfried Marek

Natuurparken in Oberösterreich

In de drie natuurparken van Oberösterreich kan je tijdens het wandelen, fietsen, hardlopen en nordic walken van de natuur genieten. Laad je energie op tussen schommelstenen of in een bloesemzee van fruitbomen.
Natuurparken in Oberösterreich
Danube in Upper Austria © Österreich Werbung /  Bohnacker Danube in Upper Austria © Österreich Werbung / Bohnacker

De Donau in Oberösterreich

Fascinerende uitzichten, schilderachtige landschappen, prachtige natuur en culturele highlights. Bewonder de beroemde lus (Schlinge) in Schlögen of bezoek de hoofdstad Linz, verkozen tot culturele hoofdstad van Europa 2009.
Meer lezen

Geen zoekresultaten gevonden!

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.