Please choose Language or Country
or

Wandelregio's

Wandern in Vorarlberg, Steinernes Meer © Österreich Werbung / Peter Burgstaller Wandern in Vorarlberg, Steinernes Meer © Österreich Werbung / Peter Burgstaller

Uitgelicht

Wandelen in Oostenrijk

Tijdens meerdaagse trektochten in Oostenrijk wordt de wandelervaring nog intensiever, de natuur nog vertrouwder. Om de wandelaars onbezwaard van het landschap te laten genieten, nemen ijverige helpers het vervoer van de zware bagage vaak over.

Ontdek routes per regio

Laat je inspireren

  • Donauschlinge bij Schlögen, Oberösterreich © Österreich Werbung / Peter Burgstaller Donauschlinge bij Schlögen, Oberösterreich © Österreich Werbung / Peter Burgstaller
  • Hiking in the picturesque SalzburgerLand © Österreich Werbung / Franz Bischof Hiking in the picturesque SalzburgerLand © Österreich Werbung / Franz Bischof
  • Door het goede wandelnetwerk kun je zelfstandig op pad of met een gids © Österreich Werbung / Peter Burgstaller Door het goede wandelnetwerk kun je zelfstandig op pad of met een gids © Österreich Werbung / Peter Burgstaller
  • Wanderer in der Buckligen Welt © Laschober Wanderer in der Buckligen Welt © Laschober
  • Wandern auf der Gerlitzen Alpe © Kärnten Werbung / Franz Gerdl Wandern auf der Gerlitzen Alpe © Kärnten Werbung / Franz Gerdl

Andere interessante onderwerpen

Hüttenwanderung in Tirol © Sabina Bles Hüttenwanderung in Tirol © Sabina Bles

De mooiste bergroutes

Van hut naar hut wandelen en elke dag genieten van de vrijheid in de bergen. De Oostenrijkse bergroutes zijn afwisselend en bieden de mooiste wandelervaringen voor iedereen. Wij hebben de mooiste routes voor je op een rij gezet.
Wandelen van hut naar hut
Kitzbüheler Alpen Weitwanderwege © Kitzbueheler Alpen Kitzbüheler Alpen Weitwanderwege © Kitzbueheler Alpen

Meerdaagse trektochten in Oostenrijk

Tijdens meerdaagse trektochten in Oostenrijk wordt de wandelervaring nog intensiever, de natuur nog vertrouwder. Om de wandelaars onbezwaard van het landschap te laten genieten, nemen ijverige helpers het vervoer van de zware bagage vaak over.
Meer over meerdaagse trektochten
Wandern im Waldviertel © Waldviertel Tourismus Wandern im Waldviertel © Waldviertel Tourismus

De Oostenrijkse wandeldorpjes

De magie van het wandelen....in geselecteerde wandeldorpen genieten van het landschap: ruim 40.000 km wandelpaden leiden naar een perfecte wandelvakantie bij charmante gastheren!
Lees hier meer over de Oostenrijkse wandeldorpjes
Groppenstein Schlucht © Klaus Dapra Groppenstein Schlucht © Klaus Dapra

Wandelen langs het wilde water

Het wilde water stort met volle kracht over de rotsen de diepte in. Het imposante natuurschouwspel van de watervallen laat zich bijzonder goed bewonderen vanaf goed onderhouden wandelpaden. Het opspattende water zorgt bovendien voor een aangename verfrissing.
Wandelen langs de waterval
Duernstein im Herbst © Donau Niederösterreich / www.extremfotos.com Duernstein im Herbst © Donau Niederösterreich / www.extremfotos.com

Volg de Donau

Volg al wandelend de Donau, van Passau dwars door het noordelijke Alpenvoorland tot in het wereldcultuurerfgoed Wachau. Ontdek er buitengewone natuurpracht, wijngaarden, idyllische dorpjes en culturele bezienswaardigheden.
Wandelen langs de Donau
Grossarl - Saukaralm © Österreich Werbung / Andreas Hofer Grossarl - Saukaralm © Österreich Werbung / Andreas Hofer

Pelgrimstochten in Oostenrijk

Verre wandelingen maken en daarbij ontspanning en rust vinden... In hectische tijden ontdekken steeds meer mensen de pelgrimswegen voor innerlijke rust en welzijn.
Lees hier meer over pelgrimstochten in Oostenrijk
Dachstein Sky Walk © Österreich Werbung / Georg Popp Dachstein Sky Walk © Österreich Werbung / Georg Popp

Spectaculaire uitzichtsplatformen

Adembenemende uitzichten in combinatie met bijzondere architectuur. Dat bieden de talrijke uitzichtsplatformen die de afgelopen jaren in de Oostenrijkse Alpen gebouwd zijn.

Op het randje
Hochseilgarten Graz, Steiermark © Kletterpark GesmbH Hochseilgarten Graz, Steiermark © Kletterpark GesmbH

Klimtuinen en boomparken

Klimmen, klauteren en hangen tussen de boomtoppen. In de vele klimtuinen in Oostenrijk verplaats je je via kabel- en balkenconstructies en bedwing je hindernissen, bruggen en hellingen. Dus avonturiers opgelet!
Klimtuinen en boomparken in Oostenrijk
Wasserpark Mönichkirchen © Marktgemeinde Mönichkirchen Wasserpark Mönichkirchen © Marktgemeinde Mönichkirchen

Natuurleerpaden in Oostenrijk

Op de Oostenrijkse natuurleerpaden leer je al spelenderwijs en op avontuurlijke manier meer over onderwerpen als bos, water, weide, weiland, geologie en nog veel meer. Je leert de natuur te begrijpen en te waarderen.
Ontdek de natuur!
Familienwandern Sellraintal © Innsbruck Tourismus Familienwandern Sellraintal © Innsbruck Tourismus

Wandelen met kinderen

Wandelen kan ook plezierig zijn voor de kleinsten: op belevenispaden, ontdekkingsroutes en blotevoetenwegen vervelen ze zich zeker niet.
Wandelplezier voor de familie in Oostenrijk
Sunflowers in nature park © Herfried Marek Sunflowers in nature park © Herfried Marek

Natuurparken in Oostenrijk

De 47 natuurparken van Oostenrijk, die allemaal uniek zijn, nodigen uit om midden in de natuur te ontspannen. In deze beschermde cultuurlandschappen kan je de natuur op allerlei manieren beleven.
Natuurparken in Oostenrijk

Geen zoekresultaten gevonden!

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.