Please choose Language or Country
or

Top-activiteiten

Meer suggesties

Steden in Oostenrijk

Oostenrijkse steden, groot en klein. Met elk hun eigen culturele verscheidenheden.

Steden in Oostenrijk

Museum of Fine Arts Vienna © Österreich Werbung / Peter Burgstaller Museum of Fine Arts Vienna © Österreich Werbung / Peter Burgstaller

Wenen

Een imposant cultureel aanbod, prachtige architectuur en de typisch Weense gezelligheid in de traditionele Heurigen en koffiehuizen. Maar ook moderne musea en trendy designhotels. Dat is wat Wenen over de hele wereld zo beroemd en geliefd maakt.
Lees hier meer over Wenen

Salzburg

In Salzburg, de geboortestad van Mozart, wordt het stadsbeeld bepaald door kerken, burchten, kastelen en paleizen. Geen wonder dat de schilderachtige oude binnenstad tot werelderfgoed werd benoemd.
Lees hier meer over Salzburg

Linz

Linz, de hoofdstad van de deelstaat Oberösterreich en culturele hoofdstad van Europa in 2009, betovert haar bezoekers met nieuwe gebouwen en tal van interessante evenementen.
Lees hier meer over Linz
Kunsthaus Bregenz © KUB / Markus Tretter Kunsthaus Bregenz © KUB / Markus Tretter

Bregenz

Bregenz (28.000 inwoners), hoofdstad van de deelstaat Vorarlberg, is niet alleen bekend vanwege haar jaarlijks terugkerende Festspiele. Ook de moderne architectuur heeft een grote betekenis voor Oostenrijk als cultuurland.
Lees hier meer over Bregenz

Innsbruck

In het hart van de Alpen ligt Innsbruck, de hoofdstad van deelstaat Tirol. Wereldberoemde historische monumenten gaan hier hand in hand met moderne en internationale architectuur - een fascinerende mix.
Lees hier meer over Innsbruck
Ceiling of the “Landhaus“ armory
Klagenfurt   Carinthia © Österreich Werbung / Gerhard Trumler Ceiling of the “Landhaus“ armory Klagenfurt Carinthia © Österreich Werbung / Gerhard Trumler

Klagenfurt

Klagenfurt ligt aan het warmste en grootste alpenmeer van Europa; de Wörthersee in Karinthië. Dit meer is ieder jaar weer the place to be voor vele waterliefhebbers en zonaanbidders.
Lees hier meer over Klagenfurt
Esterhazy Palace, Burgenland © Österreich Werbung / Rainer  Fehringer Esterhazy Palace, Burgenland © Österreich Werbung / Rainer Fehringer

Eisenstadt

Vorst Esterházy verkoos Eisenstadt als zijn residentie en vandaag de dag is de stads nog steeds de hoofdstad van Burgenland. Treed in de voetsporen van de vorsten en ontdek het erfgoed van Joseph Haydn.
Lees hier meer over Eisenstadt

St. Pölten

De hoofdstad van de deelstaat Niederösterreich wordt ook wel de hoofdstad van de barok genoemd. Barokke woonhuizen en het Karmelietenklooster zijn slechts een paar voorbeelden van de vele symbolen uit het verleden.
Lees hier meer over St. Pölten

Graz

Graz, de hoofdstad van de deelstaat Steiermark, ligt aan de rivier de Mur. Historische gebouwen en een creatieve culturele scene zijn het toonbeeld van deze Europese culturele hoofdstad van 2003.
Lees hier meer over Graz

Geen zoekresultaten gevonden!

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.