Please choose Language or Country
or

Bregenz

Bregenz (28.000 inwoners), hoofdstad van de deelstaat Vorarlberg, is niet alleen bekend vanwege haar jaarlijks terugkerende Festspiele. Ook de moderne architectuur heeft een grote betekenis voor Oostenrijk als cultuurland.
De tweeduizend jaar oude stad aan de Bodensee, met de Martinstoren als symbool van de middeleeuwse stadskern, is een echte trekpleister voor moderne architectuurliefhebbers geworden. Architecten als Hans Hollein, Jean Nouvel, Peter Zumtor en de Vorarlbergse bouwkunstenaars hebben mede het beeld van de stad bepaald.

Gelegen aan het op drie na grootste meer van Europa biedt de stad een veelzijdig sportief en cultureel programma. Het culturele hoogtepunt zijn de jaarlijks terugkerende Bregenzer Festspiele; een wereldberoemd muziekevenement waarbij eersteklas opera’s zoals TOSCA en AIDA worden opgevoerd op een bijzondere bühne in het meer. Naast de Festspiele vinden er in Bregenz honderden andere evenementen, zoals tentoonstellingen, concerten en festivals, plaats.

Sportievelingen kunnen kiezen uit tal van activiteiten. Fietsen, biken,  wandelen, tennissen, paragliden en alle mogelijke watersporten behoren tot de mogelijkheden. Vanaf de berg Pfänder (1.064 m), bereikbaar via de panoramabaan, heb je een prachtig uitzicht over de stad en de indrukwekkende bergen rondom. Niet te missen is ook Het Kunsthaus, een waar architectonisch hoogstandje. Het ligt tegenover de haven, waar vandaan rondvaartschepen je naar de middeleeuwse stad Lindau en het bloemeneiland Mainau brengen. Een mooie gelegenheid voor een romantisch uitstapje!

Meer weten over Bregenz? www.bregenz.ws
 

Video

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.