Please choose Language or Country
or

Eisenstadt

Vorst Esterházy verkoos Eisenstadt als zijn residentie en vandaag de dag is de stads nog steeds de hoofdstad van Burgenland. Treed in de voetsporen van de vorsten en ontdek het erfgoed van Joseph Haydn.
Wat je zeker niet mag missen tijdens een bezoek aan Eisenstad is Schloss Esterházy, een van oorsprong gotische burcht (1364) die door de vorsten Esterházy grootscheeps werd om- en uitgebouwd. Tegenwoordig is het kasteel een culturele trekpleister. In de Haydnzaal, waar het plafond beschilderd is met prachtige fresco’s, klinken tijdens feestelijkheden en concerten de melodieën van Joseph Haydn.

Deze wereldberoemde componist is onlosmakelijk met de stad verbonden. Hij werkte meer dan veertig jaar als kapelmeester aan het hof van de Esterházys. Volg zijn sporen en bezoek onder andere de Haydnkerk, het Haydnmausoleum en het barokke Haydnhuis. Tijdens de internationale Haydndagen in september kun je in Eisenstadt terecht voor de beste interpretaties van zijn muziek.

Bezoek ook de Kalvarienberg, de Martinsdom (13e eeuw), de Gloriette en het Schlosspark (een voormalig barokke tuin, die rond 1800 omgebouwd werd tot Engelse landschapstuin).

Struin door het oude centrum van de stad, waar je heerlijk kunt winkelen. In de wijken St. Georgen en Kleinhöflein geniet je aan het einde van een indrukwekkende dag van een heerlijk glas wijn in de tuinen van de Heurigen.

Meer weten over Eisenstadt? www.eisenstadt.at

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.