Please choose Language or Country
or

Salzburg

In Salzburg, de geboortestad van Mozart, wordt het stadsbeeld bepaald door kerken, burchten, kastelen en paleizen. Geen wonder dat de schilderachtige oude binnenstad tot werelderfgoed werd benoemd.
Deze stad met haar 150.000 inwoners biedt voor ieder wat wils. De 900 jaar oude vesting Hohensalzburg is het symbool van de stad. Deze grootste compleet behouden burcht van Centraal Europa beherbergt tegenwoordig diverse musea. Bezoek er bijvoorbeeld de residentie van de aartsbisschop, met pronkkamers en de residentiegalerie (Europese schilderijen uit de 16e tot de 19e eeuw). De nabij gelegen Salzburger Dom geldt als het belangrijkste sacrale bouwwerk van de stad. Het was in deze Dom, waar Wolfgang Amadeus Mozart gedoopt werd.

Neem de tijd om het geboortehuis van Mozart te bezoeken, waar de geniale componist op 27 januari 1756 geboren werd. Je vindt het in de beroemde Getreidegasse, waar hoge, smalle huizen, bijzondere winkels en romantische binnenhofjes voor een gezellige sfeer zorgen. Ook zeker de moeite waard is het door de barokke bouwmeester Lukas von Hildebrandt ontworpen Schloss Mirabell, met de prachtige tuinen.

Aan de voet van de Mönchsberg vind je het zogenaamde Festspielgebied met het kleine en grote Festspielhaus (architect Clemens Holzmeister, 1956-1960) en ook de Felsenreitschule. Iets buiten de stad betovert het vroegbarokke Schloss Hellbrunn met zijn wereldberoemde waterspelen. De rond de 4.000 culturele evenementen die hier jaarlijks plaatsvinden, maken de stad tot een belangrijke culturele metropool. Vooral de in 1920 opgerichte Salzburger Festspiele met concerten, opera’s en theatervoostellingen geven wereldwijd de kunst en cultuur een belangrijke impuls.

Meer weten over Salzburg? www.salzburg.info

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.