Please choose Language or Country
or

Alpinarium Galtür

De combinatie van een beschermwand en tentoonstellingsruimte zorgt ervoor dat het Alpinarium in Galtür en zijn architectuur uniek zijn in Europa.
Een van binnen uit verlichte stenenkring in de hal en een glaswand met albaststenen staan symbool voor de tegelijkertijd fascinerende én dreigende krachten van de natuur. Het bergdorp en skigebied Galtür hebben deze krachten aan den lijve ondervonden in 1999. Door een lawine verloor deze gemeenschap mensen, huizen en hoop. Net daarom zijn de herstelwerkzaamheden zo treffend. 

De 345 meter lange en tot 19 meter hoge lawinemuur integreert niet enkel kunst en cultuur, maar maakt ook indruk door zijn modern vormgegeven interieur en een buitenarchitectuur die helemaal past bij de natuur en het dorpsbeeld. Verdere verwijzingen naar de berg vind je in het gebruik van gele en zwarte verf, de typische alpine signaalkleuren, in het blauwe mozaïekglas als symbool voor het gletsjerijs in het café „Gefrorene Wasser” en in een muur van rotsblokken. De expositie 'LEBEN AM BERG – Faszination Schnee – Mythos Lawine' (Wonen op de berg – fascinerende sneeuw – de lawine-mythe) toont de bergen als uitdaging voor de mens, maar ook als voedingsbodem voor mythes en sprookjes, als tankplaats voor rust en energie.

www.alpinarium.at

 

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.