Please choose Language or Country
or

Top-activiteiten

Meer suggesties

Erich Stekovics

In zijn zoektocht naar verloren smaken heeft Erich Stekovics in de hele wereld tomatenzaadjes verzameld. Nu groeien op zijn velden bij de Neusiedler See al meer dan 3200 variëteiten.
Stekovics behoort tot een van de meest innovatieve én succesvolle personen in de landbouwsector van het Burgenland. Zijn passie voor tomaten is werkelijk ongekend. Hij noemt het een 'wonderbaarlijke groente', die volgens hem in Oostenrijk niet voor niks 'Paradeiser' wordt genoemd.
Stekovics mag zich eigenaar noemen van de grootste tomatenverzameling  ter wereld. Het milde klimaat aan de Neusiedler See, het grootste steppemeer van Europa, zorgt voor ideale omstandigheden - zo schijnt de zon er meer dan 300 dagen per jaar. Dankzij zijn onconventionele methodes (zo geeft hij de tomaten nooit water en bindt hij ze niet op) komen de vergeten aroma's van oude tomatensoorten extra goed tot hun recht. Direct na de oogst worden de tomaten onder andere in sauzen, confituur of chutneys verwerkt, die je direct ter plaatse of in de delicatessenwinkel kan kopen. Van juli tot september geeft Stekovics dagelijks rondleidingen op zijn terrein.

stekovics.at

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.