Please choose Language or Country
or

Top-activiteiten

Meer suggesties

Nationaal park Hohe Tauern

Het geweldigste nationaal park van Midden-Europa en zo groot dat het zich over wel drie deelstaten uitstrekt: Karinthië, Tirol en Salzburger Land delen nationaal park Hohe Tauern met elkaar.
 
1800 vierkante kilometer klimmogelijkheden met middenin de Großglockner, en tussen al die bergen een landschap als uit een reclamespot: smalle bergdalen, gemoedelijke dorpjes en heel wat donkere wouden.  Het nationaal park Hohe Tauern behoort tot die landschappen die door hun grootsheid behoorlijk kunnen overrompelen. Wat je daar dan het best kan doen? Behoedzaam toenadering zoeken.  Te voet, heel zachtjes, stap voor stap.  Dat kan op eigen houtje, uiteraard; het wandelnetwerk is uitstekend uitgebouwd.

Aansluiten bij een van de begeleide tochten die overal aangeboden worden, is ook een optie.  Dan word je vergezeld door een ranger van het nationaal park; die weet waar je ’s avonds steenbokken kan zien, hoe je het nest met de jonge lammergier vindt, of waar in de beek eventueel een vlokje Tauern-goud te vinden is.  De rangers weten bovenal dat je enkel via kleine dingen achter de geheimen komt van het nationaal park, in bijzondere momenten en korte ogenblikken.  En dan overrompelen de Hohe Tauern je ook niet.

www.hohetauern.at
 

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.