Please choose Language or Country
or

Accommodatie

De Oostenrijkse hotellerie kent reeds een lange traditie. Van luxe hotel tot gezellig pension... Waar je ook verblijft, je wordt overal hartelijk ontvangen en maakt er kennis met de Oostenrijkse gastvrijheid en "Gemütlichkeit".
Appartementen / bungalows
In alle grotere vakantieoorden is er steeds een ruime keuze aan appartementen resp. vakantiewoningen. Deze worden als één eenheid met een of meerdere ruimtes verhuurd en bieden de mogelijkheid om zelf te koken (eigen keuken). Op zoek naar een chalet of bungalow? Raadpleeg de on-line catalogus van Belvilla en Interhome met meer dan 1000 aanbiedingen in 150 plaatsen! Lees hier meer.

Camping / caravan
Voor caravans heeft men geen carnet de passage nodig. Oostenrijk beschikt over vele kampeerplaatsen. Op de meeste plaatsen genieten kinderen en leden van de FICC, de AIT en de FIA van reducties met de „Internationale Camping Card”. Voor het overnachten met voertuigen en aanhangwagens op de campings worden de internationaal gebruikelijke tarieven berekend.
Bij onze vakantieservice geven ze je graag tips en informatie. Ook kan je er lijsten van campings aanvragen. Tel.: 078 16 60 18, lokaal tarief of via vakantie@austria.info
Lees hier meer over campings in Oostenrijk of breng een bezoekje aan www.cca-camping.at

Hotel / pension / gasthof
Oostenrijk beschikt over een kwalitatief hoogwaardige hotellerie met ongeveer 20.000 hotels en andere accommodatieverstrekkers met in totaal zo'n 690.000 gastenbedden. De classificatie van de hotels wordt regelmatig aan een strenge controle onderworpen.

***** Luxueus hotel
**** Eerste klas hotel, pension, Gasthof
*** Goed burgerlijk hotel, pension, Gasthof
** Middenklasse hotel, pension, Gasthof
* Eenvoudig hotel, pension, Gasthof

Het is raadzaam tijdig te informeren en te reserveren. Kamerreservering is zowel voor de hotelier als ook voor de gast en het reisbureau bindend. Wanneer van een gereserveerde kamer geen gebruik wordt gemaakt, kan schadevergoeding worden geëist. Ook de reisbureaus bieden vele verblijfsmogelijkheden in Oostenrijk aan. Op onze website vind je hier allerlei informatie over hotels en aantrekkelijke hotelarrangementen. Natuurlijk helpt ook hier onze vakantieservice je graag verder.

Jeugdherbergen
Jongeren die lid zijn van een internationale jeugdherbergcentrale kunnen overnachten in jeugdherbergen. Voor groepen, maar ook voor alleenreizenden is het raadzaam zich vooraf aan te melden. Een lijst van de jeugdherbergen wordt uitgegeven door de Oostenrijkse Dienst voor Toerisme (tel.: 078 16 60 18, lokaal tarief, of via e-mail). Lees hier meer of surf naar www.jugendherberge.at

Vakantie op de boerderij
29.000 boerderijen met 300.000 gastenbedden staan ter beschikking voor gasten die een vakantie op de boerderij willen doorbrengen.  Op de boerderijen kan u de hele dag het wel en wee van het bedrijf meevolgen en beleven. (Bedenk echter dat sommige dieren tijdens de zomermaanden op de almen en dus niet op de boerderij leven). Ontspan en geniet van de prachtige natuur, de gastvrijheid en de huisgemaakte producten! Meer over vakantie op de boerderij.

Zimmer frei (logement bij particulieren)
Een zeer gewaardeerd alternatief is een kamer bij particulieren. Comfortabele kamers, een gezellig ontbijt of gebruik van de keuken en een aangename sfeer.  Door middel van het bordje „Zimmer frei“ wordt aangeven dat er nog vrije kamers ter beschikking zijn.
Brochures van zimmer frei in Tirol, Salzburgerland, Vorarlberg en Karinthië zijn verkrijgbaar bij onze vakantieservice (tel.: 078 16 60 18, lokaal tarief) en bij de toeristische diensten ter plaatse. Website met zimmer frei www.privatzimmer.at

Meer informatie over accommodaties in Oostenrijk.

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.