Please choose Language or Country
or

Een logische keuze

In Oostenrijk rijdt iedereen in bepaalde periodes standaard en verplicht op winterbanden. Heel logisch, want rijden met winterbanden resulteert bewezen in minder ongelukken en minder blikschade.
Zachter rubber
Het rubber van een autoband wordt hard bij lage temperaturen. Bij een normale autoband ligt dit punt bij 7 graden. Wordt het dus kouder dan 7 graden, dan heeft u met uw normale autobanden minder grip op de weg doordat het rubber van de banden harder wordt en zich niet meer aan het wegoppervlak kan aanpassen.
Door een andere samenstelling worden Goodyear winterbanden pas harder bij veel lagere temperaturen, zodat u ook in de winter op flexibele banden rijdt. Het resultaat: meer grip, dus een betere wegligging en een kortere remweg. Winterbanden zijn dus niet alleen bedoeld voor sneeuw en gladheid, ook bij regen heeft u meer grip.

Lamellenprofiel
Ook het profiel van een winterband is aangepast op winterse weersomstandigheden. Een winterband heeft een profielopbouw die is voorzien van lamellen. Bij het rollen van de band vervormt het profiel en werken de lamellen als grijpers die zich in de sneeuw vasthappen.

Profieldiepte
Winterbanden behouden hun winterse prestaties tot een profieldiepte van 4 mm. Wanneer de band minder profiel heeft dan 4 mm is deze niet meer op zijn taak berekend. De band dient dan vervangen te worden of kan in de zomer verder afgereden worden.

Goodyear: uitgebreid winterbandengamma
Goodyear heeft diverse winterbanden in haar gamma voor personenwagens, 4x4 / SUV’s en bestelwagens. Het Ultra Grip gamma van Goodyear is door de jaren heen uitgebreid getest én geprezen. Ook Goodyear’s Ultra Grip 7 scoort erg goed in diverse onafhankelijke tests.

Van winterbanden wordt u gelukkig, uw medeweggebruikers, uw verzekeringsmaatschappij én uw portemonnee, want minder schade betekent een lagere verzekeringspremie. Daarom dus: nu vast aan Goodyear winterbanden denken, straks veilig rijden. Kijk voor meer informatie op www.goodyear.be

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.