Please choose Language or Country
or

Parkeren

In een "blaue Zone" (betaald parkeren-zone)kan de maximale parkeerduur variëren van 30 minuten tot 3 uur. Aan het begin van elke parkeerzone wordt aangegeven hoe lang je er maximaal mag blijven staan.

Vrij parkeren: Hier moet een parkeerschijf gebruikt worden (te verkrijgen in tabak- en sigarenwinkels).

Betaald parkeren: In enkele steden (bijv. Wenen) moet een parkeerbewijs worden ingevuld (deze kunt u o.a. verkrijgen bij tankstations of tabak- en sigarenwinkels), in vele steden staan parkeerautomaten.
In Wenen zijn er parkeerplaatsen in de verschillende wijken: wijk 1, 4 t/m 9 en wijk 20 (=Bezirk) en delen van wijk 2, 3 en 15 ook zonder aparte markering.

Parkeerduur is meestal van maandag t/m vrijdag, 9.00 t/m 22.00 uur.

In verschillende steden worden elektronische alternatieven als parkeerbewijs aangeboden. Tijdens kort parkeren kan bijvoorbeeld door middel van mobiel en sms of gedeeltelijk door een telefoontje het parkeerbewijs geactiveerd worden. Let op! In enkele steden bestaan verschillende voorwaarden voor het gebruik van elektronische parkeerbewijzen.

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.