Please choose Language or Country
or

Vignet, tol & Go-Box

Op snelwegen (A-wegen) en autowegen (S-wegen) heb je een geldig Autobahn-vignet nodig (ook digitaal beschikbaar). Op diverse wegen dient er tol te worden betaald.

Vakantieland Oostenrijk

Geef je feedback en win een bijzondere vakantie in Oostenrijk!

Nu meedoen!

Er zijn 3 verschillende vignetten verkrijgbaar

10-dagen vignet

Auto: € 9,40
Motor: € 5,40
(Door deze voertuigen getrokken aanhangers/caravans hoeven geen vignet)

2-maanden vignet

Auto: € 27,40
Motor: € 13,70

Jaarvignet

Auto: € 91,10
Motor: € 36,20
Die Digitale Vignette © Asfinag Die Digitale Vignette © Asfinag

Online, grens of tankstation

Waar vignet kopen?

Digitaal vignet
Vanaf 2018 kan je ook digitaal een vignet kopen. Via de website van asfinag of via hun app registreer je de nummerplaat. De betaling verloopt online. De geldigheidsduur en prijzen zijn hetzelfde als bij het zelfklevend vignet. Zo hoef je niet meer te kleven, de controle loopt via nummerplaatherkenning. (Let op: het digitale vignet is pas 18 dagen na aankoop geldig)

Zelfklevend vignet
Op de website van de VAB kan je nog voor vertrek je vignet kopen. Wie al op pad is, kan aan de Oostenrijkse grens zijn vignet kopen. Ook kun je bij sigarenwinkels, tankstations en bij de automobielclubs ÖAMTC en ARBÖ terecht. Tevens zijn bij een aantal benzinestations langs de Duitse Autobahn richting Oostenrijk vignetten te koop.
Vignette 2019 © Asfinag Vignette 2019 © Asfinag

Zo plak je het vignet

Waar plaatsen?

Het vignet dient vooral goed zichtbaar te worden aangebracht op de binnenzijde van de voorruit. Dit kan aan de linker-of rechterkant of achter de binnenspiegel. Motoren dienen het vignet op een goed zichtbare plek op een vast onderdeel van de motor te plakken. Klik hier voor meer informatie over het bevestigen van het vignet.

Tolwegen & Go-Box

Tolwegen

Naast het vignet dient er op de volgende tolwegen nog extra tol betaald te worden:
  • A9 Pyhrn Autobahn: Bosrucktunnel, Gleinalmtunnel
  • A10 Tauern Autobahn: Tauerntunnel, Katschbergtunnel
  • A11 Karawanken Autobahn: Karawankentunnel
  • S16 Arlberg Schnellstraße: Arlberg Straßentunnel
  • A13 Brenner Autobahn
Ook op volgende wegen is er een extra tolheffing: Dachsteinstraße, Felbertauernstraße, Gerlos Alpenstraße, Großglockner-Hochalpen-Straße, Maltatal-Hochalmstraße, Nockalmstraße, Silvretta Hochalpenstraße, Timmelsjoch-Hochalpenstraße, Villacher Alpenstraße – Dobratsch.
 

Voor voertuigen/aanhangers boven de 3500 kg:

Alle rijtuigen boven de 3,5 t betalen tol d.m.v. kilometertelling via een GO-Box. Deze box is verkrijgbaar bij de grens.

  Meer info over de Go-Box

Tip!

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.