Please choose Language or Country
or

Milieuvriendelijk reizen

U hoeft niet altijd zelf achter het stuur te kruipen om in Oostenrijk op vakantie te gaan. Draag bij aan een beter milieu en reis zonder stress met de trein, bus of boot.

Met de trein
 

De Oostenrijkse Spoorwegen (ÖBB) bieden aantrekkelijke en voordelige arrangementen om door Oostenrijk te reizen. Tips en arrangementen vindt u bij Railtours Austria
 


Met de boot

Per boot reist u gemakkelijk en met flair over de Donau. De DDSG Blue Danube verzorgt dagelijks tochten naar Budapest, Bratislava en Passau, maar ook dagtochten naar Dürnstein en Hainburg, met onder andere een bezoek aan het Schlosshof en het nationale park Donauauen. Wie een dag aan boord van een boot wil doorbrengen kan kiezen uit een van de vele thematochten waarbij muziek, dans, kinderfeesten en culinaire lekkernijen op het programma staan. Arrangementen, data en prijzen zijn te vinden op DDSG Blue Danube


De charmante crew van de Brandner Schiffahrt neemt u mee op een boottocht op de schilderachtige Donau – van de Wachau tot aan Melk en Krems.  Ook hier zijn er verschillende arrangementen te boeken: Brandner Schiffahrt

Tussen Passau, Linz en Wenen varen de schepen van de Donauschiffahrt Wurm + Köck met een breed programma. Wat dacht u van een casinoweekend in Linz, culturele hoofdstad van Europa? Meer informatie: Donauschiffahrt Wurm + Köck

Niet alleen op de Donau, maar ook op andere rivieren en meren worden de trossen uitgegooid. Onder de naam Ship Austria hebben 21 scheepvaartondernemingen zich samengevoegd.
Meer informatie: Werbegemeinschaft Ship Austria
 


Nostalgie per trein en boot

Voor liefhebbers van nostalgie heeft „Erlebnis Bahn und Schiff“ een- en meerdaagse reizen met nostalgische treinen en schepen.
Arrangementen en data kunt u op de website van Erlebnis Bahn und Schiff vinden.
 


Met de bus

Ook met de bus is Oostenrijk gemakkelijk te ontdekken. De busmaatschappij ÖBB-Postbus GmbH beschikt over 2.100 bussen. Buiten de lijndiensten zijn er ook speciale dagtochten in de mooiste regio’s te ondernemen.
Meer informatie, arrangementen en reisschema’s: ÖBB Postbus
 


Toch met het vliegtuig?

Dat vliegen het klimaat niet ten goede komt is een feit. Hoeveel CO2 produceert een enkele passagier daadwerkelijk tijdens zijn/haar vlucht? Dat kun je op de sites van www.myclimate.at of www.atmosfair.de berekenen. Hiermee wordt ook direct berekend hoe je de uitstoot d.m.v. duurzame klimaatprojecten kunt compenseren.

Vlieg klimaatbewust en compenseer de CO2 uitstoot van je vlucht!

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.