Please choose Language or Country
or

Vaak gestelde vragen

Natuurlijk kan je bij dringende vragen altijd bij onze vakantieservice terecht. Hier vind je alvast een overzichtje van vaak gestelde vragen.
Ik zoek dringend een hotel. Waar kan ik het beste terecht?
Bij de lokale toeristische diensten of via de Belgische reisagentschappen. De Oostenrijkse Dienst voor Toerisme beschikt over een algemene brochure met hotels in Oostenrijk. Je kan er ook terecht voor brochures van dorpen en regio's waarin lijsten van hotels zijn opgenomen. Ook onze vakantieservice je graag verder - ze geven je dan ook de leukste tips! vakantie@austria.info of 00800/400 200 00 (gratis nummer). Bezoek ook zeker de tips op onze website: accommodaties in Oostenrijk.

Hoeveel kost een autowegenvignet, en waar kan ik dit bekomen?
Alle info over het vignet staat hier op onze website.

Ik wil komende zomer gaan skiën. Zijn er bepaalde gebieden waar dit mogelijk is?
In Oostenrijk zijn er verschillende gletsjerskigebieden in diverse regio's waar je ook in de zomer (vanaf begin juli) terecht kan. De zomerskigebieden vind je op deze pagina. 

Waar verneem ik welke voorstellingen er in de Wiener Staatsoper opgevoerd worden?
In het voorprogramma voor het hele jaar of in het maandelijkse programma van Wenen. Te verkrijgen bij de Oostenrijkse dienst voor Toerisme (vakantieservice) of te downloaden op de website van de Staatsoper

Wanneer vinden de voorstellingen van de Spaanse rijschool in Wenen plaats?
Op vrijdag, zaterdag of zondag. De Spaanse rijschool is gesloten gedurende juli en augustus. Het programma is eveneens te bekomen bij de Oostenrijkse dienst voor Toerisme (vakantieservice). Bekijk ook de homepage van de Spaanse rijschool

Welk orkest speelt het nieuwjaarsconcert? Waar kan ik kaarten bekomen (of plaatsen reserveren) om het nieuwjaarsconcert bij te wonen?
De drie nieuwjaarsconcerten van de Wiener Philharmoniker zijn erg geliefd. Om in aanmerking te komen voor een kaart dient u dan ook mee te doen aan een verloting. Elk jaar kunt u zich in de periode van 2 tot 23 januari inschrijven voor het concert van het jaar daarop. Let op, inschrijven kan alleen via de website van de Philharmoniker! Drie weken later zal dan de loting plaatsvinden en weet u of u tot een van de gelukkigen behoort.
Meer informatie kan je op de website van de Wiener Philharmoniker vinden.
Je kan ook kaartjes kopen bij de Weense reisbureaus maar wel aan een hogere prijs.

Hoe geraak ik met het openbaar vervoer van de luchthaven naar het centrum van de stad?
De luchthaven (Wien-Schwechat) bevindt zich op 19 km van het stadscentrum dat eenvoudig te bereiken is met bus, trein en taxi.
Bus : deze vertrekt iedere 20 minuten en rijdt tot de City Air Terminal (metrostation Landstrasse / Wien Mitte) - rijtijd 20 minuten - prijs enkele reis : Euro 5,06,-
Trein : snelspoor naar het centrum van Wenen (met de Wenen-card is maar voor één zone extra te betalen)
CAT: City Airport Train die je in 16 minuten snel en gemakkelijk tot midden in het centrum van Wenen brengt. € 9 (€8 online) enkele rit voor volwassenen, € 16 (€15 online) retourticket
Taxi: bestel van tevoren een airport taxi of maak gebruik van de gewone taxi's.
Meer informatie vind je hier. 

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.