Please choose Language or Country
or

Weer & Verkeer

Alles wat je voor je vakantieplanning nodig hebt: van tips voor de reis per auto, trein en vliegtuig tot en met het downloaden van brochures.

Natuur en klimaat

Brenner-Bundesstraße © Tirol Werbung / Verena Kathrein Brenner-Bundesstraße © Tirol Werbung / Verena Kathrein

Nieuwe verkeersregel vanaf 1 januari 2012

Vanaf 1 januari 2012 moeten alle voertuigen op de Oostenrijkse autosnelwegen een vrije middendoorgang laten voor de hulp- en takeldiensten bij ongevallen of files. Op overtreding staat een boete van 2.180 euro.
Meer info
Edelweiss © Österreich Werbung / Josef Mallaun Edelweiss © Österreich Werbung / Josef Mallaun

Flora en fauna

Wie er ooit al eens is geweest, weet dat je in Oostenrijk ontzettend veel verschillende plant- en diersoorten kunt aanschouwen. Een deel ervan komt vaak alleen in Oostenrijk voor en is dan ook beschermd.
Flora en fauna
Hohe Tauern National Park © Österreich Werbung / Dietmar Sochor Hohe Tauern National Park © Österreich Werbung / Dietmar Sochor

Nationale parken in Oostenrijk

Rust, natuur en ontspanning: je vindt het in de Oostenrijkse nationale parken. In het indrukwekkende en veelzijdige landschap kan je heerlijk wandelen, fietsen of gewoon even tot rust komen.
Ontdek de nationale parken in Oostenrijk
Nationalpark Neusiedler See © Österreich Werbung / Georg Popp Nationalpark Neusiedler See © Österreich Werbung / Georg Popp

Nationaal park Neusiedler See - Seewinkel

Dit nationale steppenpark, dat tot over de grens met Hongarije loopt, werd geopend in 1993. Met de vele water- en rietvlaktes en zijn zouthoudende, periodiek droogvallende waterpoelen is het park een van de fascinerendste natuurgebieden van Europa.
Nationaal park Neusiedler See
Nationalpark Thayatal © Österreich Werbung / Georg Popp Nationalpark Thayatal © Österreich Werbung / Georg Popp

Nationaal park Thayatal

Dankzij de ligging en de ontoegankelijkheid van het gebied bleef 90 % van het nationaal park Thayatal en van het dal verschoond van bosbouwkundige ingrepen.
Nationaal park Thayatal

Nationaal park Kalkalpen

Het grootste aaneengesloten bosgebied van Oostenrijk ligt in het nationale park Kalkalpen. Viervijfde van het oppervlak is begroeid met sparren, dennen en beuken, die hier op natuurlijke wijze groeien, oud worden en sterven.
Nationaal park Kalkalpen

Nationaal park Gesäuse

Het nationale park Gesäuse is het op twee na grootste en tegelijkertijd het jongste nationale park van Oostenrijk.
Nationaal park Gesäuse
Danube meadows near Stopfenreuth / Donau-Auen National Park © Österreich Werbung / Georg Popp Danube meadows near Stopfenreuth / Donau-Auen National Park © Österreich Werbung / Georg Popp

Nationaal park Donau-Auen

Men stond op het punt hier een waterkrachtcentrale te bouwen, maar gelukkig werd het park op het nippertje gered. De Donaubeemden tussen Wenen en Bratislava vormen een van de laatste bewaard gebleven rivierbeemd-landschappen van Centraal-Europa.
Nationaal park Donau-Auen
Summit cross Gerlitzen © Kärnten Werbung / Franz Gerdl Summit cross Gerlitzen © Kärnten Werbung / Franz Gerdl

Klimaat en weersvoorspelling

Oostenrijk heeft een gematigd Middeneuropees klimaat en kent verschillende weertypes. Temperatuur en neerslag zijn dus sterk afhankelijk van de ligging en hoogte van bepaalde gebieden. Check hier de laatste weersvoorspellingen.
Klimaat

Geen zoekresultaten gevonden!

Vakantieservice

Brochures

Download brochures over Oostenrijk

Folders & Brochures

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.