Please choose Language or Country
or
Toren in Carnuntum, Niederösterreich

Het begin

Het gebied van het huidige Oostenrijk was reeds in prehistorische tijden bewoond. Ten tijde van de Kelten ontstaat er een eerste koninkrijk, Noricum genaamd.
Het gebied van het huidige Oostenrijk was reeds in prehistorische tijden bewoond. Ten tijde van de Kelten (van 800 tot 400 voor Christus) ontstaat er een eerste koninkrijk, Noricum genaamd. Dankzij de zoutwinning en zouthandel worden de nederzettingen snel welvarend. Men spreekt dan ook van de Hallstatt-cultuur, die zich uitstrekte over grote delen van de Balkan. De cultuur is genoemd naar de plaats Hallstatt in Oberösterreich, waar vele archeologische vondsten werden gedaan, die u vandaag de dag kunt bezichtigen in het archeologisch museum.

Aan het begin van de christelijke jaartelling werd het gebied door de Romeinen opgenomen in hun wereldrijk. De Romeinen bouwden er steden en legden er wegen aan. De belangrijkste Romeinse nederzetting in Oostenrijk was Carnuntum (de hoofdstad van de Romeinse provincie Pannonia Superior) in het tegenwoordige Niederösterreich. De stad kende een grote bloei en in 193 werd Septimius Severus er door zijn troepen uitgeroepen tot keizer. De stad kreeg kort daarna de status van colonia. Vandaag de dag kunt u hier een groot archeologiepark met museum en amfitheater bezoeken.

Infoboxen: Het begin

Informatie over Oostenrijk?

Vraag het onze vakantieservice:

Telefoon: 

00800 400 200 00 (gratis nummer)

Postadres:
Postfach 40, 1030 Wien

Email:
vakantie@austria.info
vacances@austria.info

Brochures bestellen
Brochures downloaden

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.