Please choose Language or Country
or
Nationaal park Hohe Tauern © Lerch / NPV Salzburg

Nationaal park Hohe Tauern

Op de grens van Karinthië, Salzburg en Tirol ligt het grootste nationale park van Centraal-Europa. Met machtige bergtoppen zoals de Großglockner en de Großvenediger, uitgestrekte gletsjervlaktes en de indrukwekkende Krimmler watervallen is het park een echt wonder van de natuur.

In het hart van het park kan je nog van de ongerepte natuur genieten, terwijl aan de rand van het park duurzame landbouw op de bergweides laat zien dat de mens wel degelijk respectvol met de natuur om kan gaan.

Talrijke wandelpaden
Deze unieke wereld wordt ontsloten door talrijke wandelpaden, die je alleen of samen met speciaal opgeleide ‘nationalpark-rangers’ kunt ontdekken. De begeleide wandeltochten hebben dan ook als motto: ‘Je ziet alleen wat je kent!’. Van juli tot en met september kan je wekelijks van maandag tot en met zaterdag een keuze maken uit 26 mogelijkheden. Je kan kiezen uit thema’s als ‘wild observeren’, ‘het ontstaan van gletsjers’, ‘het leven op de alpenweide’, ‘in het voetspoor van de lastdieren’ of een wandeling maken naar het eeuwige ijs. In een aantal periodes worden bovendien bijzondere excursies aangeboden, bijvoorbeeld tochten speciaal voor natuurfotografen, wandelingen tijdens de hertenbronst of wandelingen met overnachting aan een bergmeer.

Het net van wandelpaden is in totaal ongeveer 1200 km lang. Meer dan 80 schuilhutten en eetgelegenheden vormen basispunten voor de langere wandelingen en klimtochten.

De Hohe Tauern vormen de bakermat van het Alpinisme.  De 3251 meter hoge Ankogel was in 1761 de eerste gletsjeralpentop die beklommen werd. Tegenwoordig kunnen bergbeklimmers – liefst onder begeleiding van ervaren berg- en skigidsen – de bergen en de ijswereld via talloze routes beklimmen.

‘Nationalparkwelten Mittersill’
Het modernste nationaalparkcentrum van de Alpen staat in Mittersill, midden in de vakantieregio Nationaal Park Hohe Tauern. In de “Nationalparkwelten“ kan je de alpiene beleveniswereld van 1 800 km² groot rondom de Großglockner en 266 andere drieduizenders, meer dan 342 gletsjers en een van de machtigste watervallen van de wereld “compact” onder één dak bewonderen. Tien fascinerende natuurgebieden kunnen hier ontdekt worden. Het absolute hoogtepunt is de unieke 360° panoramabioscoop met een overweldigend geluidspektakel dat bezoekers in hogere sferen brengt. Het Adlerflug-Panorama laat gasten in een vliegtuig boven de indrukwekkende landschappen, valleien en toppen glijden. In de 3D-cinema wordt de vorming van de bergen en het onstaan van het “Tauernfenster” ineens beleefbaar. De 270°-projectie met surround sound laat de verwonderde natuurliefhebber midden in lawines en watervallen terechtkomen. In de gletsjerwereld wordt aan de hand van het Pasterzentijdwiel het groeien en smelten van de gletsjer uitgelegd. De verdere stops over de thema’s Marmot & co, bergwoud, almleven en wildwater geven bezoekers een levendig en waarheidsgetrouw beeld van het Nationaal Park Hohe Tauern. De ideale uitstap voor de hele familie!

Copright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.