Please choose Language or Country
or

Top-activiteiten

Meer suggesties

Nationale parken in Oostenrijk

Rust, natuur en ontspanning: je vindt het in de Oostenrijkse nationale parken. In het indrukwekkende en veelzijdige landschap kan je heerlijk wandelen, fietsen of gewoon even tot rust komen.

Nationale parken in Oostenrijk

Nationalpark Neusiedler See © Österreich Werbung / Georg Popp Nationalpark Neusiedler See © Österreich Werbung / Georg Popp

Nationaal park Neusiedler See - Seewinkel

Dit nationale steppenpark, dat tot over de grens met Hongarije loopt, werd geopend in 1993. Met de vele water- en rietvlaktes en zijn zouthoudende, periodiek droogvallende waterpoelen is het park een van de fascinerendste natuurgebieden van Europa.
Nationaal park Neusiedler See
Nationalpark Thayatal © Österreich Werbung / Georg Popp Nationalpark Thayatal © Österreich Werbung / Georg Popp

Nationaal park Thayatal

Dankzij de ligging en de ontoegankelijkheid van het gebied bleef 90 % van het nationaal park Thayatal en van het dal verschoond van bosbouwkundige ingrepen.
Nationaal park Thayatal

Nationaal park Kalkalpen

Het grootste aaneengesloten bosgebied van Oostenrijk ligt in het nationale park Kalkalpen. Viervijfde van het oppervlak is begroeid met sparren, dennen en beuken, die hier op natuurlijke wijze groeien, oud worden en sterven.
Nationaal park Kalkalpen

Nationaal park Gesäuse

Het nationale park Gesäuse is het op twee na grootste en tegelijkertijd het jongste nationale park van Oostenrijk.
Nationaal park Gesäuse
Danube meadows near Stopfenreuth / Donau-Auen National Park © Österreich Werbung / Georg Popp Danube meadows near Stopfenreuth / Donau-Auen National Park © Österreich Werbung / Georg Popp

Nationaal park Donau-Auen

Men stond op het punt hier een waterkrachtcentrale te bouwen, maar gelukkig werd het park op het nippertje gered. De Donaubeemden tussen Wenen en Bratislava vormen een van de laatste bewaard gebleven rivierbeemd-landschappen van Centraal-Europa.
Nationaal park Donau-Auen

Geen zoekresultaten gevonden!

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.