Please choose Language or Country
or

Nationaal park Kalkalpen

Het grootste aaneengesloten bosgebied van Oostenrijk ligt in het nationale park Kalkalpen. Viervijfde van het oppervlak is begroeid met sparren, dennen en beuken, die hier op natuurlijke wijze groeien, oud worden en sterven.
De afgestorven bomen vormen een belangrijke habitat voor kevers en spechten. Terwijl uit de vermolmde stammen al de volgende generatie bomen groeit, zetten insecten en micro-organismen de resten om in vruchtbare humus. In het nationale park Kalkalpen kun je deze kringloop der natuur zelf zien. Daarnaast kun je er natuurlijk de indrukwekkende kloven, ravijnen, watervallen en meren bewonderen.

Verken het nationale park met het hele gezin. De vele alpenweiden zijn zeer geschikt voor wandelingen. Je kunt zelfs op echte ontdekkingstocht gaan, onder begeleiding van een boswachter. Vooral in de herfst, tijdens de paartijd van de herten of 's zomers in de vroege ochtend, valt er ontzettend veel te zien en te beleven.

De veeleisende wandelaar is op de Ebenforst-alm op de juiste plek. De boomloze hoogvlakten zijn een perfect startpunt voor het beklimmen van de omliggende bergen. Echt avontuurlijk wordt het wanneer je in twee dagen de Hohe Nock in het Sengsengebergte (1953 meter) oversteekt.

Wie meer wil weten over het nationale park, moet beslist een bezoek brengen aan het bezoekerscentrum ‘Ennstal’.  Gelegen tussen Reichraming en Großraming is het een ideaal startpunt voor allerlei activiteiten in het nationaal park Kalkalpen. 

In het Nationaalpark Zentrum Molln, in het Nationaalpark Besucherscentrum Ennstal en bij het Nationaalpark Panoramaturm Wurbauerkogel in Windischgarsten vinden wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers informatie over het Nationaalpark Kalkalpen, geleide touren met rangers, wandelvoorstellen, tips voor fiets-en ruiterwegen, toeristische informatie en tips voor uitstapjes in de regio.
www.kalkalpen.at

Nationaal park Kalkalpen

Infoboxen: Nationaal park Kalkalpen

Informatie over Oostenrijk?

Vraag het onze vakantieservice:

Stuur ons een mail in het Duits of Engels en we beantwoorden deze zo spoedig mogelijk!

Email:
info@austria.info

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.