Please choose Language or Country
or

Milieubewust op reis in Oostenrijk

Milieubewust en duurzaam leven wordt steeds belangrijker in deze tijd van klimaatverandering. En... wie thuis milieubewust leeft, wil dat op vakantie uiteraard ook.

Milieubewust op reis in Oostenrijk

Rogner Bad Blumau Hundertwasser Therme © Rogner Bad Blumau Rogner Bad Blumau Hundertwasser Therme © Rogner Bad Blumau

Draag slapend een steentje bij

Sinds enige tijd ondersteunen de therme Rogner Bad Blumau, ontworpen door Hundertwasser, het milieu. Met iedere geboekte kamer steunen zij een internationaal WWF-project voor het behoud van het regenwoud in het Amazonegebied.
Meer over het WWF project van Rogner Bad Blumau
Logo Biohotels Logo Biohotels

Biohotels

Het merk "Biohotels" garandeert gasten een ecologisch hoogwaardige vakantie. En nee, u hoeft hierbij niet in te boeten op het gebied van lekker eten en comfort. Milieuvriendelijk genieten op de mooiste vakantiebestemmingen!
Op vakantie in een biohotel
naturidyll hotels © Naturidyll Hotels naturidyll hotels © Naturidyll Hotels

Naturidyll Hotels – thuis op het platteland

Naturidyll – de naam zegt het al. Elk hotel bevindt zich in een idyllische en natuurlijke omgeving, op de mooiste plekjes van Oostenrijk en Zuid-Tirol. Deze hotelgroep staat voor een respectvolle omgang met de natuur.
Meer over de Naturidyll hotels
Dachstein im Herbst © Bioregion Ramsau Dachstein im Herbst © Bioregion Ramsau

De Ramsauer Bionieren

In Ramsau, het zonnigste dorpje van Steiermark, hebben winkeliers, bioboeren, restaurants en hoteliers zich verenigd onder de noemer “Ramsauer Bionieren”.
De bionieren van Ramsau
Urlaub am Bauernhof © Urlaub am Bauernhof Urlaub am Bauernhof © Urlaub am Bauernhof

Vakantie op de boerderij

Een vakantie op de boerderij is voor veel volwassenen vooral een ontspannen vakantie en voor kinderen een plezante manier om met dieren in contact te komen.
Meer over vakantie op de boerderij
Radfahren in Werfenweng, SalzburgerLand © Tourismusverband Werfenweng Radfahren in Werfenweng, SalzburgerLand © Tourismusverband Werfenweng

Autovrije vakantie in Werfenweng

Het plaatsje Werfenweng in het SalzburgerLand draagt haar eigen steentje bij aan het klimaat en wel op een heel bijzondere manier: gasten kunnen hier geheel autovrij op vakantie komen.
Werfenweng zonder auto
ÖBB Zug in Österreich © ÖBB ÖBB Zug in Österreich © ÖBB

Milieuvriendelijk reizen

U hoeft niet altijd zelf achter het stuur te kruipen om in Oostenrijk op vakantie te gaan. Draag bij aan een beter milieu en reis zonder stress met de trein, bus of boot.
Reis eens met de trein, boot of bus
Hohe Tauern National Park © Österreich Test / Dietmar Sochor Hohe Tauern National Park © Österreich Test / Dietmar Sochor

Nationale parken in Oostenrijk

Rust, natuur en ontspanning: je vindt het in de Oostenrijkse nationale parken. In het indrukwekkende en veelzijdige landschap kan je heerlijk wandelen, fietsen of gewoon even tot rust komen.
Ontdek de nationale parken in Oostenrijk
Kapelle in Au bei Lofer, SalzburgerLand © Österreich Test / Wolfgang Weinhäupl Kapelle in Au bei Lofer, SalzburgerLand © Österreich Test / Wolfgang Weinhäupl

Bergklimdorpen in Oostenrijk

Afzien van luxe, behoud van natuur en tradities en weg van de steeds grotere skigebieden, snellere liften en luxe hotels. Dat vind je in de Oostenrijkse dorpen voor bergbeklimmers.
Meer informatie over bergklimdorpen
Biosphärenpark Großes Walsertal © Großes Walsertal Tourismus Biosphärenpark Großes Walsertal © Großes Walsertal Tourismus

Unesco-Biosphärenpark" Großes Walsertal

Het Große Walsertal in Vorarlberg draagt de bijzondere naam "Unesco-Biosphärenpark". Het motto: de natuur benutten zonder haar schade aan te richten.
Ontdek zelf het Biosphärenpark
E-Biken im Ausseeerland © Steiermark Tourismus / ikarus.cc E-Biken im Ausseeerland © Steiermark Tourismus / ikarus.cc

Met de elektrische fiets door Oostenrijk

Zonder zware inspanningen van het landschap genieten: steeds meer vakantieoorden en -regio’s in Oostenrijk bieden je de comfortabele variant van fietsen, waardoor ze helemaal tegemoetkomen aan een nieuwe trend.
Elektrisch fietsen in Oostenrijk

Geen zoekresultaten gevonden!

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.