Please choose Language or Country
or
Auf dem E-Bike durch das Burgenland © MAXUM/Jenni:K

Burgenland: Appelfietsroute & Paradijsroute

300 dagen zon per jaar, een licht heuvelachtig landschap en een uitgebreid fietsnetwerk maken van het Zuid-Burgenland een paradijs voor fietsers. Onder de talrijke routes bevinden zich zowel vlakke trajecten om gemoedelijk te fietsen, alsook veeleisende fietsroutes die comfortabel met de elektrische fiets overwonnen kunnen worden.

Er zijn best wat hellingen te overwinnen op de 47 km tellende Appelfietsroute tussen Gerersdorf-Sulz en Sankt Michael, waar fietsers, op het spoor van de geurige vruchten, langs de route kunnen verpozen in gezellige wijnlokalen of de typische wijnkelders van de streek, grotere wijndomeinen of exclusieve “Hauben”zaken.

Op twee wielen het zonnige Zuid-Burgenland ontdekken met de wind in de rug. Hiertoe hebben gasten op de Paradijsroute de gelegenheid. De route voert in zes dagetappes van Oberwart naar Neustift an der Lafnitz, Rudersdorf, Minihof-Liebau en Hagensdorf en gaat vervolgens via Eisenberg weer terug naar Oberwart. Onderweg wachten cultuur en natuur erop ontdekt te worden.

Op de route fietst men voorbij gotische kerken en indrukwekkende kasteelruïnes, ontdekt men het gezellige Kellerviertel en kan men een borreltje drinken in een van de vele traditionele wijnbars. Indien gewenst kunnen bezoekers een pauze inlassen en kennismaken met de productie van uitstekende traditionele producten in het Schnappsbrouwerijmuseum in Neusiedl bij Güssing of in het Weinmuseum in Moschendorf.

Het Paradies-Kompass bevat naast een overzichtelijk oriënteringsplan ook heel wat tips voor individuele plezierfietstochten.

www.ebikesuedburgenland.at
www.ebikeparadies.at

Infoboxen: Burgenland: Appelfietsroute & Paradijsroute

Milieubewust reizen

 

Milieubewust en duurzaam leven wordt steeds belangrijker in deze tijd van klimaatverandering.

Milieubewuste vakantie in Oostenrijk

Vakantieservice

Brochures

Download brochures over Oostenrijk

Folders & Brochures

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.