Please choose Language or Country
or

Top-activiteiten

Meer suggesties

E-mobiliteit in Wachau

De schoonheid van Wachau milieuvriendelijk en comfortabel ontdekken met elektrisch aangedreven voertuigen: dat wordt nu mede mogelijk gemaakt door het initiatief voor e-mobiliteit van de deelstaat Niederösterreich, met een uniek pilootproject.

Pionier van de elektrische mobiliteit is de Wachau, waar voertuigen met een hoge "fun-factor" zoals elektrische fietsen, elektrische mountainbikes of segways in speciaal gemarkeerde stations verhuurd worden. Daarnaast zijn er gratis openbare elektrische oplaadpunten met 100% groene stroom.

Ook het Weinviertel kan gemakkelijk per elektrische fiets verkend worden. Bij verschillende verhuurders kunt u voor weinig geld een E-bike met helm huren. Zo kunt u zonder al te veel inspanningen op een rustige en aangename manier door het landschap fietsen.

In Bucklige Welt werd een elektrisch fietsverhuursysteem ontwikkeld, waar een bewegwijzerd routenetwerk van ongeveer 140 kilometer voorzien is van laadstations en accu-wisselstations, restaurants, ... Bij bedrijven die bij het project aangesloten zijn kunnen naast elektrische fietsen ook segways en elektrische mountainbikes gehuurd worden.

Met veel plezier en rugwind doorheen Wachau
Elektrische fietsen, zoals de City E-Bike ECB-100, zijn uiterst geschikt voor gemoedelijke liefhebbers van landschappen, die hun kuiten zeker niet willen overbelasten. Sportieve ontdekkers van Wachau zullen dan weer hun gading vinden bij de elektrische mountainbike KTM e-race. De hulpmotor van beide types zorgt voor eenzelfde gevoel als rugwind. Je moet natuurlijk altijd wel een beetje trappen. Wie het helemaal comfortabel wil hebben, gaat voor de Elektromoped IO Scooter Florenz. Een heel bijzondere belevenis is dan weer een tochtje per Segway, ModellSegway i2/x2.

E-mobiele fietsroutes
Ideale fietsroutes om gebruik te kunnen maken van de elektrische fiets zijn bijvoorbeeld de Jauerling-route (24 km), de Mühldorf-fietslus (27,5 km), de Krems-fietslus (33,3 km) of de Gottweig-fietslus (22,3 km). Het eenvoudigste is je route in PDF downloaden.
Je kan de beschrijving gebruiken als een routeplanner en je krijgt er, naast een kaart, ook nog informatie over het hoogteprofiel, over het traject en toeristische tips.

Stroom tanken – waar en hoe?
In de regio Wachau staan vijf openbare EVN oplaadpunten in Melk, Emmersdorf, Aggsbach-Dorf, Spitz en Krems, waar je je elektrisch voertuig gratis kan opladen; de stroom is 100% groene stroom van EVN. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om bij in totaal 13 verhuurbedrijven –hotels, gasthuizen, cafés-  gratis te tanken.

Gratis pechverhelping
Indien de e-mobilisten tegen alle verwachtingen in een panne zouden hebben met hun zo goed als nieuwe vehikel, dan zorgt de ÖAMTC via telefoonnummer 120 in Wachau voor gratis pechverhelping.

Inlichtingen over e-mobiliteit in Wachau, tips voor tochten en gratis folder met routevoorstellen:

Donau Niederösterreich Tourismus GmbH
Schlossgasse 3
3620 Spitz an der Donau

Tel: +43(0)2713/300 60-60

www.wachau.at
www.wachau.at/e-mobil
www.e-mobil-noe.at
www.wieneralpen.at

Infoboxen: E-mobiliteit in Wachau

Milieubewust reizen

 

Milieubewust en duurzaam leven wordt steeds belangrijker in deze tijd van klimaatverandering.

Milieubewuste vakantie in Oostenrijk

Vakantieservice

Brochures

Download brochures over Oostenrijk

Folders & Brochures

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.