Please choose Language or Country
or

Elektrische fietsregio's in SalzburgerLand

De voorbije jaren hebben elektrische fietsen de fiets- en mountainbikeroutes van het SalzburgerLand veroverd. Een erg uitgebreid aanbod voor elektrische fietsers laat het toe om gezellige fietstochten te maken zonder al te veel inspanningen, verspreid over het hele grondgebied van de regio.

Flachau, thuisbasis van Hermann Maier, was pionier in Oostenrijk op het vlak van elektrische fietsen. Fietsoplaadpunten zijn overal in de regio beschikbaar. Met behulp van innovatieve docking stripes kan men hier elke elektrische fiets gratis opladen. Zo kunnen de zware opladers thuisblijven. Elektrische fietsen huren kan bij Fun & Pro.
www.flachau.com

Filzmoos vormt samen met de Steierse gemeentes Schladming en Ramsau am Dachstein een elektrische fietsregio. Rond dit bergdorpje heeft u de twee bergmajesteiten (Dachstein en Bischofsmütze) voortdurend in uw gezichtsveld. In totaal vindt u er 30 verhuur- en/of oplaadstations. Daarnaast zijn er 14 uitgestippelde elektrische fietsroutes.
www.filzmoos.at

Vakantieregio National Park Hohe Tauern met het Gasteinertal en het Großarltal, beschikt over heel wat heerlijke bergroutes. In het Salzachtal bevindt zich langs de Tauernradweg een sluitend netwerk van verhuur- en batterijruilpunten.
www.nationalpark.at

In Zell am See-Kaprun bevinden zich in totaal 25 verhuurstations. Ook verhuurders van vakantiewoningen zorgen voor elektrische fietsen indien gasten dit wensen.
www.zellamsee-kaprun.com

De regio Hochkönig biedt in dit geliefde fiets- en mountainbikegebied oplaadpunten voor voor alle normale e-bikes aan. En dit niet enkel in het dal, maar ook in de bergen.
www.hochkoenig.at

De verhuurpunten in Saalbach Hinterglemm worden ideaal aangevuld door batterijruilpunten op almen en bij hutten. Deze befaamde mountainbikeregio beveelt vijf tochten aan voor elektrische fietsers, van de Wetterkreuz-ronde tot de Talschlussronde.
www.bike-circus.at

Het fietsnetwerk in Saalfelden Leogang telt zo’n 480 kilometer aan fietspaden. Alle trajecten zijn ook uitermate geschikt voor elektrische fietsers. Daarbij horen ook nog mountainbiketochten voor de sportievelingen, die langs meer dan 30 gemoedelijke hutten voeren.
www.saalfelden-leogang.at

In de stad Salzburg kunt u terecht bij 10 verhuurpunten voor elektrische fietsen (fietswinkels en hotels). In Oostenrijks meest fietsvriendelijke stad vindt u dan ook talrijke fietsroutes om erop uit te trekken, zoals de Mozartfietsroute en de Tauernradweg.
www.salzburg.info

Per fiets van de Wolfgangsee naar de Schwarzensee, bergop richting Postalm of een tochtje door vakantieregio Fuschlsee? In de movelo-regio Salzkammergut voeren fietsroutes langs de meest idyllische plaatsen van het SalzburgerLand.
www.wolfgangsee.com
www.fuschlseeregion.com

Op de fietsroute "Van kruidentuin naar kruidentuin" fietsen sportievelingen door de geurende tuinen van het Salzburger Seenland. De "Trumerseen-kruidenroute" voert door verschillende idyllische dorpen aan de Mattsee, Obertrumer See en Grabensee. Onderweg ontdekt men boerderijtuintjes, creatieve boerderijen en Trumer-kruidentuinen. Met elektrische rugwind fietst men vervolgens naar de Haunsberg, waar nog meer tuinen wachten. Op de "Walersee-kruidenroute" ontdekken recreatieve fietsers onder andere de kasteeltuin, alsook de creatieve "Kräutengarten im Topf" en het "Paviljoen van de geuren". Elektrische fiets-verhuurstations vindt men in Mattsee, Seeham en Seekirchen.
www.salzburger-seenland.at

Elektrische fietsverhuurders in Tennengau bieden elektrische citybikes en elektrische mountainbikes aan, inclusief helm en fietskaart. Zo wordt elke tocht naar de kaashutten van Tennengau een genieterstocht. Werfenweng is een modelgemeente voor zachte mobiliteit, een toekomstgericht pilootproject voor reizen met lage impact op het milieu. Een geliefkoosd voertuig in de gemeente is dan ook de elektrische fiets.
www.tennengau.com en www.werfenweng.eu 

Het elektrische fiets eldorado Lungau strekt zich uit over een 560 kilometer lang mountainbikenetwerk en biedt een ruime keuze aan mountainbike-, koersfiets- en trekkingtochten. Elektrische fietsen zijn bij talrijke verhuurstations te verkrijgen. Begeleide tochten, oplaadstations, competente fietstechniekpartners en een omvangrijke ÖAMTC pechdienst vervolledigen het fietsparadijs.
www.lungau.at

Infoboxen: Elektrische fietsregio's in SalzburgerLand

Milieubewust reizen

 

Milieubewust en duurzaam leven wordt steeds belangrijker in deze tijd van klimaatverandering.

Milieubewuste vakantie in Oostenrijk

Vakantieservice

Brochures

Download brochures over Oostenrijk

Folders & Brochures

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.