Please choose Language or Country
or
Grenzlandradweg © Oberösterreich Tourismus/Erber

Met de elektrische fiets door Oberösterreich

Tussen de glooiende heuvels van het Boheemse Woud in het noorden en de indrukwekkende bergwereld van Dachstein in het zuiden, bevinden zich in totaal 2100 km fietspaden die op een ontspannen manier per elektrische fiets ontdekt kunnen worden.

Zes toproutes nodigen je met uitgebreide tours uit om op ontdekking te gaan naar de leukste fietsbestemmingen in het land boven de Enns. Een veelvoud aan kleinere excursieroutes zorgt voor slimme verbindingen en vervolledigt zo het fietsnetwerk.

Oberösterreich maakt het zijn gasten heel erg makkelijk om van een sportieve en tegelijkertijd erg ontspannen vakantie te genieten. Dankzij de nieuwste generatie elektrische fietsen pedelecs worden grote en heuvelachtige afstanden een sportief plezier. Verhuurpunten voor elektrische fietsen en pedelecs vind je zowat overal in Oberösterreich.

E-Mobiliteit aan de Donauradweg
De Donauradweg heeft de perfecte infrastructuur voor E-fietsers. Het Opper-Oostenrijkse energiebedrijf LINZ AG  en Energie AG stellen E-oplaadstations bij talrijke bedrijven langs de Donauradweg ter beschikking. Zo kunnen de E-fietsers ontspannen in de pedalen treden en ook speciale touren in het achterland van de Donautal genieten.

E-biken in vakantieregio Boheemse Woud
De vakantieregio Boheemse Woud, in de drielandenregio Oberösterreich - Beieren – Zuid-Bohemen wordt steeds geliefder bij fietsers. Sinds het zomerseizoen 2011 speelt deze regio een aantal nieuwe troeven uit, zoals een nieuw systeem van kwaliteitsfietsroutes, en tevens enkele nieuwe routes. Je kan er terecht bij 8 elektrische fietsverhuurpunten.

Een rit met zo’n hoogtechnologische fiets langs het historische “Schwemmkanal” in het Boheemse Woud is een ontmoeting tussen de technologieën van de 18de en van de 21ste eeuw. Tussen de oorspronkelijke bergwouden, kloven en hoogvenen, liet Joseph Rosenauer, bosbouwingenieur van de vorsten van Schwarzenberg, dit kanaal ooit aanleggen om hout vanuit het afgelegen Boheemse Woud te kunnen vlotten richting hoofdstad. Met de elektrische fiets kan je dit geliefkoosde gebied zonder al te grote inspanning ontdekken.

Grote delen van de tocht bij het ”Schwemmkanal” lopen door het Nationaal Park Šumava, waar fietsers bij het Tsjechische Hirschbergen (Jeleni Vrcy) één van de oudste tunnels van Midden-Europa op hun weg treffen. Als bijzonder mooie elektrische fietsroute geldt de 47 km lange, grensoverschrijdende Plöckensteinersee fietsroute. Je vindt langs deze route trouwens aftakkingen naar de uitzichttorens Moldaublick en Alpenblick in de buurt van Ulrichsberg.

Bezoekers steken hun handen uit de mouwen, wanneer bij een demonstratie van het “vlotten”, zware stukken hout stroomafwaarts gestuurd worden. Dit kan onder meer bij de Iglbach aan de Oostenrijks-Tsjechische grens in Aigen (Mühlkreis).
www.radfahren.at
www.boehmerwald.at

eBike Dachsteinrunde
Eén keer rondom de Dachstein, langs de glinsterende Hallstättersee, over het groene Ausseerland tot in Ennstal. De unieke Dachsteinrunde heeft ook een leuke eBike-variant.
dachstein.salzkammergut.at

Met de elektrische fiets door Oberösterreich

Infoboxen: Met de elektrische fiets door Oberösterreich

Milieubewust reizen

 

Milieubewust en duurzaam leven wordt steeds belangrijker in deze tijd van klimaatverandering.

Milieubewuste vakantie in Oostenrijk

Vakantieservice

Brochures

Download brochures over Oostenrijk

Folders & Brochures

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.