Please choose Language or Country
or

Per elektrische fiets naar de Karinthische Nockbergen

Op de pedalen trappen en wanneer je spierkracht afneemt een kleine elektromotor inschakelen ... Zo kan je ook de veeleisende fietsroutes makkelijk de baas die deel uitmaken van het fietsaanbod in de regio Millstätter See en Bad Kleinkirchheim in de Karinthische Nockbergen.

De regio Millstätter See/Nockbergen is de eerste elektrische fietsregio in Karinthië en bestaat uit een wegennet van 1.100 km. Op goed aangelegde fietspaden, weinig gebruikte asfaltstraten of boswegen en makkelijk toegankelijke mountainbiketrails kan u naar hartenlust fietsen en mountainbiken. Keuze te over voor fietsliefhebbers in de Nockbergen: van een relax ritje op de fietsroute rond het meer tot een trail door de weiden over glooiende bergruggen of nog, met wat meer inspanning, de koninginnerit over de Nockalmstrasse.

Verder is ook de ongeveer 17 kilometer lange driemerentocht erg geschikt als e-bikeroute. Naast de Millstätter See omvat deze fietsroute ook de Afritzer See en de Brennsee. Een 93,5 kilometer lange fietsroute laat sportieve fietsers de Nockbergen intrekken. Gemoedelijk, maar erg aantrekkelijk, is de tocht van drie uren (27,9 kilometer) langs de oevers van de Millstätter See.

Naast talrijke fietsvriendelijke logeeradressen - van een rustieke berghut tot een vijfsterrenhotel, elektrische fietsservice en verhuurbedrijven - vind je hier ook een erg compleet netwerk van oplaadpunten langsheen de routes die ook buiten de regio gaan. Vermoeide fietsers kunnen de fiets omruilen voor een ritje met een gondel van de Bad Kleinkirchheim kabelbaan of Goldeck kabelbaan. De fietsveerboot Peter Pan op de Millstätter See heeft zich zelfs volledig in fietstransport gespecialiseerd. En als het een keertje écht niet meer lukt, kan je rekenen op de shuttledienst van de servicepunten naar de bestemming van je keuze.

Voor een professionele begeleiding voor fietsen per elektrische fiets kunnen pedaalridders terecht bij “Sportschule Krainer”. Na een technische inleiding en een proefritje, geeft het team fietsers ook ondersteuning bij het uitstippelen van individuele tochten. Ook inbegrepen in het aanbod: deelname aan een begeleide elektrische fietstour, met tips van professionals en een gezellige versnapering in een Karinthische herberg.
www.sportschule.at

Nockberge Tourismus
www.nockberg.at

Infocenter Millstätter See
www.millstaettersee.com

Infoboxen: Per elektrische fiets naar de Karinthische Nockbergen

Milieubewust reizen

 

Milieubewust en duurzaam leven wordt steeds belangrijker in deze tijd van klimaatverandering.

Milieubewuste vakantie in Oostenrijk

Vakantieservice

Brochures

Download brochures over Oostenrijk

Folders & Brochures

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Newsletter

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.