Please choose Language or Country
or

Top-activiteiten

Meer suggesties

Valuta en deviezen

Als lid van de EU heeft ook Oostenrijk de Euro als wettig betaalmiddel.
Net zoals in België wordt er ook in Oostenrijk met de euro betaald. Daarnaast zijn er speciale, door de 'Münze Österreich AG' uitgegeven gouden munten en gedenkmunten in omloop. Deze gelden echter alleen in Oostenrijk als wettig betaalmiddel.

Geld wisselen / deviezen
Wie toevallig nog Oostenrijkse Schillingen thuis heeft liggen, kan deze gratis wisselen in de Oostenrijkse Nationale Bank. De oude munteenheden uit de andere Euro-landen kunnen in Oostenrijk niet meer worden ingewisseld.

Wie buitenlandse valuta wil wisselen moet rekening houden met de actuele wisselkoersen. Binnen- en buitenlandse valuta kunnen onbeperkt worden in- en uitgevoerd. Opgelet! In Oostenrijk geldt een meldingsplicht vanaf 
€ 10.000,- aan cash.

Openingsuren van de Oostenrijkse banken (algemeen)
Maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag:
Van 08.00 tot 12.30u en van 13.30 tot 15.00 u.

Woensdag:
van 08.00 tot 12.30u en van 13.30 tot 17.30 u.

Bankautomaten
Je kan in Oostenrijk natuurlijk dag en nacht bij zo'n 3000 bankautomaten terecht. De automaten accepteren Maestro, MasterCard, American Express, Visa en Diners kredietkaartne, alsook Cirrus en Visa Plus kaarten.
Let op dat je bij geldopname aan de automaat soms extra kosten moet betalen. Deze verschillen echter van bank tot bank.

In de steden en toeristische bestemmingen kun je in de meeste hotels, restaurants, winkels en benzinestations met je creditcard betalen. Vaak wordt aan de ingang -meestal naast of op de deur zelf- aangegeven of men creditcards accepteert en indien ja, welke.

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.