Please choose Language or Country
or

Reizen zonder handicap

Een drempelloze vakantie! Een wens die Oostenrijk graag in vervulling laat gaan.
Graag geven we je hieronder enkele nuttige tips die jouw reis en verblijf in Oostenrijk zo makkelijk en aangenaam mogelijk maken.

IBFT Informatieplatform voor barrierevrij toerisme in Oostenrijk! Deze internetsite biedt gebruikers en aanbieders gratis informatie over het toeristische aanbod, voor zowel mensen in een rolstoel als voor alle andere mensen met een mobiliteitsbeperking.

Vervoer
De Oostenrijkse spoorwegen (ÖBB) bieden kortingen en extra service aan. Op ongeveer 100 treinstations zijn er hulpmiddelen voor rolstoelgebruikers aanwezig.

Diverse informatieplatformen:
De handicapvriendelijke hotelgids "Barrierefrei übernachten in Österreich" wordt door het Bundesministerium für Wirtschaft und Arbeit (Oostenrijks Ministerie voor Economische Zaken) uitgegeven.

Om het mensen met een beperking tijdens de planning van hun vakantie in Oostenrijk makkelijker te maken, is de vakantiedatabank Barrierefreier Urlaub opgericht.

nobatravel.at is een reiscommunity voor reizen zonder handicap in Oostenrijk.

Para-Special-Outdoorsports is de eerste ski- en bergsportschool in Oostenrijk die het mensen met een handicap mogelijk maakt met vrienden en familie een actieve vakantie in de Dachstein-Tauern regio in Oostenrijk door te brengen.

Aangepaste hotels
We beschikken over een overzicht van de aangepaste hotels door heel Oostenrijk. Hierover kan je telefonisch informatie aanvragen bij onze vakantieservice:  tel: 078 / 16 60 18 (locaal tarief en op werkdagen tussen 09:00 & 17:00 u) of stuur een email naar: vakantie@austria.info

Hotel Weisseespitze in het Kaunertal staat bekend als het eerste rolstoelhotel van de Alpen. Meer informatie over dit hotel vind je op www.weisseespitze.com

Copyright foto's

Het doel van de twee websites www.austria.info en www.austriantourism.com is het promoten van Oostenrijk als vakantiebestemming.